O výhre Banskej Bystrice rozhodol Troock, zápas napokon nedohral

Kanadský hokejista Banskej Bystrice Branden Troock.
Kanadský hokejista Banskej Bystrice Branden Troock. (Autor: TASR)
TASR|15. mar 2023 o 21:45

Kanadského útočníka nepríjemne narazil súper na mantinel.

Tipos extraliga - 1. zápas štvrťfinále

Banská Bystrica - Spišská Nová Ves 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 5. Urbánek (Šoltés, Bíreš), 22. Ryczek (Watling, Kontos), 46. Troock (Kontos) – 13. Kerbashian (Réway, J. Valach), 39. Vartovník (Romaňák, Réway)

Rozhodovali: Baluška, Crman – Jurčiak, Klejna, vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše Nellis (Sp. N. Ves) 5 + DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 2254 divákov.

Banská Bystrica: Sedláček - Bačík, Luža, Kojo, Ryczek, Ďatelinka, Cormier - Troock, Kontos, Watling - Šoltés, Tamáši, Jendek - Urbánek, Bíreš, J. Sukeľ - G. Gabor, Sojka, Kabáč

Spišská Nová Ves: Melicherčík - J. Valach, Ulander, Ouellet-Beaudry, Romaňák, Ališauskas, Malina - Rapáč, Bortňák, Vandas - Verbeek, Kerbashian, Majdan - La Porte, Nellis, Réway - Belluš, Vartovník, Džugan

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili v úvodnom štvrťfinále play off Tipos extraligy nad Spišskou Novou Vsou 3:2.

Ujali sa tak vedenia v sérii hranej na štyri víťazné zápasy. Druhý duel medzi týmito súpermi je na programe už vo štvrtok, hrá sa znovu pod Urpínom.

V prvej tretine išiel do vedenia domáci tím v presilovke po teči Urbánka. Hostia odpovedali rovnako v početnej výhode po strele Kerbashiana z kruhu.

Na začiatku druhej tretiny sa presadil bystrický obranca Ryczek, lenže Spišiaci odpovedali pred druhou prestávkou opäť v presilovke tečom Vartovníka.

V tretej tretine skóroval najproduktívnejší domáci hráč Troock.

Kanadský útočník svojim presným zásahom rozhodol duel, ale nedohral ho spolu s Nellisom, ktorý ho vrazil na mantinel a dostal za to trest do konca zápasu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»O výhre Banskej Bystrice rozhodol Troock, zápas napokon nedohral