Ballack nemusí nikomu nič dokazovať

SITA|26. júl 2008 o 10:42

LONDÝN 26. júla (SITA, AFP) - Futbalista anglického veľkoklubu FC Chelsea Michael Ballack v reakcii na znevažujúce poznámky trénera konkurenčného Manchestru United Sira Alexa Fergusona vyhlásil, že už ...

LONDÝN 26. júla (SITA, AFP) - Futbalista anglického veľkoklubu FC Chelsea Michael Ballack v reakcii na znevažujúce poznámky trénera konkurenčného Manchestru United Sira Alexa Fergusona vyhlásil, že už nemusí nikomu nič dokazovať. Kouč "červených diablov" nedávno uviedol, že tím z portfólia ruského oligarchu Romana Abramoviča má prestarnutý káder a nepovažuje ho za reálnu konkurenciu v boji o trofeje v blížiacej sa sezóne 2008/2009.

Tridsaťjedenročný kapitán nemeckej reprezentácie Ballack však počas ázijského turné vyslovil prognózu, že pod vedením nového lodivoda Luiza Felipeho Scolariho sa tím "The Blues" môže ešte zlepšovať. "Je tam priestor i potenciál na progres. Ak máte 30 či 31 rokov, ešte nie ste starým hráčom. V uplynulej sezóne mal Claude Makelele 34 rokov a hral veľmi dobre. Ani ja osobne už nemusím nikomu nič dokazovať. Takéto reči sú typické pre leto a stále sa to opakuje - všetci komentujú svojich súperov, aby ich vyviedli z konceptu," vyhlásil bývalý špílmacher Bayernu Mníchov.

Podľa Ballacka by sa rozhodujúcim faktorom pri prípadnej zmene vlaňajšieho pomeru síl s Manchestrom United z Premier League i Ligy majstrov v prospech Chelsea mohol stať naturalizovaný Portugalčan Deco. "Makelele odišiel, ale prišiel Deco a jeho angažovaním stúpla naša kvalita. Netreba nakupovať veľa futbalistov, ale zamerať sa na kvalitu. Máme výborný a silný káder. Presne taký, aký potrebujeme," povedal rodák z Görlitzu Ballack a dodal, že by ho potešilo zotrvanie Franka Lamparda na londýnskej adrese Stamford Bridge.

Nachádzate sa tu:
Domov