Bajčičák poprel chorobu, na MS nekončí

Martin Bajčičák
Martin Bajčičák (Autor: SITA)
TASR|2. mar 2011 o 13:15

V tíme šprinte dvojíc na MS v bežeckom lyžovaní nebude štartovať Martin Bajčičák, nie však pre chorobu. Na MS bude štartovať v záverečnej disciplíne šampionátu - maratóne.

OSLO. Slovenský reprezentant v behu na lyžiach Martin Bajčičák dementuje všetky informácie o svojom zlom zdravotnom stave, ktoré sa v stredu objavili v slovenských médiách.

"Dočítal som sa na internete, že ma postihli zdravotné problémy. Zodpovedne však vyhlasujem, že sa cítim dobre. Je úplne normálne, že po takých náročných pretekoch, akými bola utorková klasická pätnástka, človeku nechutí jesť a aj mierne zvýšená teplota nie je ničím neobvyklým. Chorý však určite nie som," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA skúsený 34-ročný najlepší slovenský bežec na lyžiach.

Po pretekoch na 15 km klasickou technikou s intervalovým štartom, v ktorých obsadil solídne 19. miesto, mal v stredu nastúpiť spolu s Ivanom Bátorym na tímšprint.

"Necítil som sa na to. Okrem toho ja mám v nedeľu skejtovú päťdesiatku, už sa na ňu pripravujem. Dnes (v stredu - pozn.) som si bol na hodinku poklusať. To som zvládol, ale ísť zasa naplno preteky - to by bolo príliš. Myslím si, že Ivan Bátory s Petrom Mlynárom, ktorý nastúpil namiesto mňa, to zvládli k plnej spokojnosti. Bol to z ich strany dobrý výkon. Opakujem, ja som sa na to necítil, ale fámy o tom, že som chorý, nie sú pravdivé," dodal Martin Bajčičák.

Do nedele bude podľa vlastných slov pokračovať v ľahších tréningoch a dolaďovať formu na záverečný maratón, ktorý bude na tomto svetovom šampionáte jednou z jeho hlavných disciplín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Bajčičák poprel chorobu, na MS nekončí