Austrália bojuje proti korupcii v tenise, na kurtoch nebude reklama stávkovej spoločnosti

Ilustračný záber.
Ilustračný záber. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. dec 2016 o 10:41

Okrem Australian Open budú pod drobnohľadom aj menšie turnaje.

MELBOURNE. Austrálska tenisová asociácia (TA) oznámila sprísnenie opatrení proti korupčnému správaniu v tomto odvetví.

Súčasťou je dohoda so sponzorskou spoločnosťou William Hill, že reklama tejto stávkovej firmy sa neobjaví na kurtoch a v diváckych priestoroch počas melbournských grandslamových Australian Open (16. - 29. januára 2017).

Okrem spomenutého grandslamu budú pod bedlivejším dohľadom aj radové položky Emirates Australian Open Series a akcie Australian Pro Tour.

TA napríklad zavádza plošné blokovanie prístupu na internetové stránky stávkových spoločnosti cez Wi-Fi v dejiskách všetkých turnajov.

Hráčov poteší, že na povzbudenie ich čestnosti zvýšia prémie na menej významných podujatiach, ale aj v kvalifikácii a úvodných kolách hlavných súťaží na AO.

"Nemáme síce žiadne signály o rozsiahlej korupcii v austrálskom tenise, ale uvedomujeme si potenciál na machinácie, a preto sme vykonali príslušné kroky," vysvetlil prezident TA Steve Healy.

Protikorupčná jednotka Tennis Australia Integrity Unit vznikla v máji 2016. Na základe dohody s bookmakermi dostáva hlásenia o podozrivých úkazoch na stávkovom trhu.

Spolupracuje s globálnou organizáciou Tennis Integrity Unit (TIU) a Independent Panel Review (IRP), čo je nezávislá komisia zriadená vlani na preskúmanie efektívnosti pôsobenia TIU.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Austrália bojuje proti korupcii v tenise, na kurtoch nebude reklama stávkovej spoločnosti