Armstrong chce riešiť dopingovú minulosť cyklistiky

(Autor: TASR/AP)
TASR|25. júl 2013 o 16:51

Armstronga neprekvapilo, že v minulosti dopovali Marco Pantani a Jan Ullrich.

LONDÝN. Lance Armstrong vo štvrtok vyhlásil, že ho vôbec neprekvapili posledné zistenia komisie pre boj s dopingom vedenej francúzskym Senátom, podľa ktorej na Tour de France 1998 užívali erytropoetín (EPO) aj dvaja najlepší cyklisti v konečnom poradí - víťaz Marco Pantani a druhý Jan Ullrich.

Bývalý športový hrdina to odôvodnil tým, že v spomínanom období dopovali a klamali takmer všetci.

"Neprekvapilo ma to. Ako som už povedal, bola to nešťastná éra pre nás všetkých a takmer všetci z nás porušovali pravidlá a klamali o tom," citovala ho agentúra Reuters. Armstrong sa po niekoľkých rokoch zapierania v januári priznal k užívaniu zakázaných látok a preto mu odobrali všetkých sedem titulov z Tour (1999-2005).

Armstrong zároveň vyzval všetkých zainteresovaných, aby začali spoločne riešiť dopingovú minulosť cyklistiky. "Ak sa nám nepodarí zísť sa spoločne, porozprávať sa a nakresliť hrubú čiaru, tak sme všetci v háji," pokračoval.

Armstrong sa nezúčastnil na Tour 1998, pretože vtedy bojoval s rakovinou, no podľa stredajšej správy francúzskeho Senátu mal o rok neskôr pozitívny test na EPO.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Armstrong chce riešiť dopingovú minulosť cyklistiky