Škriniar má nového trénera. Je ním bývalý kormidelník Chelsea

Antonio Conte.
Antonio Conte. (Autor: TASR/AP)
TASR|31. máj 2019 o 07:59

Vedenie Interu má vysoké ciele.

MILÁNO. Antonio Conte sa stal novým trénerom talianskeho futbalového klubu Inter Miláno, ktorého dres oblieka aj slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar. Vedenie Interu predstavilo verejnosti nového kormidelníka v piatok ráno.

Conte nahradil na lavičke Luciana Spalettiho. Účastník Serie A neinformoval o dĺžke zmluvy, podľa talianskych médií podpísal kouč trojročný kontrakt v hodnote deväť miliónov eur plus bonusy.

"Odhodlaný a ambiciózny Antonio Conte začína teraz svoje dobrodružstvo v Interi," uviedlo vedenie klubu vo svojom vyhlásení.

Milánsky klub sa druhýkrát za sebou kvalifikoval do Ligy majstrov, keď vo víkendovom záverečnom kole Serie A zvíťazil na domácej pôde nad zostupujúcim Empoli 2:1 a zabezpečil si tak konečné štvrté miesto v tabuľke.

"Som si istý, že Conte nám pomôže dosiahnuť vytýčené ciele a naplniť našu misiu, teda urobiť tento klub jedným z najlepších na svete," uviedol na klubovom webe čínsky prezident Interu Steven Čang.

Conteho meno sa okrem Interu spájalo aj s návratom do Juventusu Turín, s ktorým sa stal v rokoch 2011 až 2014 trikrát majstrom Serie A.

Štyridsaťdeväťročný tréner v minulosti viedol aj taliansku reprezentáciu a naposledy londýnsku Chelsea, na ktorej lavičke skončil vlani v júli. "Začína sa nová kapitola v mojom živote. Som skutočne nadšený," vyhlásil Conte.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Škriniar má nového trénera. Je ním bývalý kormidelník Chelsea