Anelka si po zranení opäť zahrá na poste hrotového útočníka

TASR|7. jan 2010 o 11:40

Anglický futbalový klub Chelsea Londýn môže od soboty počítať so službami uzdraveného útočníka Nicolasa Anelku.

LONDÝN.

Návrat francúzskeho zakončovateľa príde Londýnčanom vhod najmä z toho dôvodu, že na Africký pohár národov so svojimi reprezentáciami odišlo hneď kvarteto stabilných hráčov. Okrem absencie Michaela Essiena a Johna Obiho Mikela sa musí tréner Carlo Ancelotti zaobísť aj bez dvojice Didiera Drogbu a Salomona Kaloua.

Anelka by mal po doliečení kolennej šľachy nastúpiť v sobotňajšom zápase na pôde Hull City na poste ortodoxného útočníka, na ktorom bežne hráva Drogba. Francúzsky reprezentant v Chelsea prijal úlohu útočníka z druhého sledu a najčastejšie operuje za kanonierom z Pobrežia Slonoviny.

"Chcel som každému ukázať, že dokážem hrať aj na tomto poste ako aj to, že hoci nedávam veľa gólov, viem byť kreatívny v strede poľa. Na ihrisko idem v prvom rade s cieľom zvíťaziť. Keď k tomu pridám aj nejaký gól, je to ešte lepšie. Mám rád tento post a skutočne si vychutnávam futbal," uviedol 30-ročný Anelka.

Chelsea so 45 bodmi vedie tabuľku Premiership, no na chrbát jej dýchajú tak druhý Manchester United s odstupom dvoch bodov, ako aj tretí Arsenal. "Kanonieri" majú na konte 41 bodov, no v porovnaní s najvážnejšími konkurentmi jeden zápas k dobru.

Nachádzate sa tu:
Domov