Ancelottiho džob je v Chelsea ohrozený. Vráti sa Mourinho?

Petr Čech v tejto sezóne inkasuje netradične často.
Petr Čech v tejto sezóne inkasuje netradične často. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|21. feb 2011 o 18:35

Realu Madrid proti Lyonu vypomáha i slávny Francúz Zidane. Chelsea hľadá nádej v Lige majstrov. Jej trénera Ancelottiho možno vymení José Mourinho.

Realu Madrid proti Lyonu vypomáha i slávny Francúz Zidane. Chelsea hľadá nádej v Lige majstrov. Jej trénera Ancelottiho možno vymení José Mourinho.

BRATISLAVA. Z formy Londýnčanov šiel v úvode sezóny strach. Chelsea ničila súperov útočnou silou, inkasovala iba zriedka. Klubové ambície hovorili až o piatich trofejach.

„Naše ciele sú pred každou sezónou tie najvyššie - vyhrať všetko, čo pôjde,“ vyhlásil v septembri pre SME brankár Chelsea Petr Čech. Chelsea v tom období vládla anglickej lige. Suverénne si počínala i v pohárových súťažiach. A teraz?

Z posledných 21 zápasov vyhrala iba sedemkrát.V Superpohári neuspeli s Manchestrom, vypadla z anglického i ligového pohára, šanca na obhajobu v lige je mizivá.

V Premier League je piata s hendikepom dvanástich bodov na prvý Manchester.

Nesmú vypadnúť

„Už nám v podstate zostala iba Liga majstrov,“ priznal pre svoj web Čech. Chelsea nastúpi v utorok v osemfinále najprestížnejšej súťaži proti FC Kodaň, najväčšiemu prekvapeniu tohto ročníka.

„Zostala nám posledná súťaž. Proti Kodani máme 180 minút na to, aby sme dokázali, že máme na triumf v tejto súťaži. Iba postup do štvrťfinále nám udrží našu sezónu nažive. Nesmieme vypadnúť a nevypadneme,“ cituje domovská stránka Chelsea trénera Carla Ancelottiho, ktorého pozícia v klube je podľa anglických médií vážne ohrozená.

V hre je vraj Mourinho

„Posudzovanie budúcnosti nepatrí do môjho popisu práce, to je starosť majiteľa. Mojou prácou je vyrovnať sa s tlakom,“ dodal taliansky kouč.

Chelsea už údajne cez víkend kontaktovala José Mourinha, súčasného trénera Realu Madrid. Portugalčan by sa vraj návratu do Chelsea nebráni. S mnohými hráčmi má dodnes nadštandardné vzťahy a často cestuje na zápasy Chelsea.

Ďalším variantom na trénerský džob v Chelsea je údajne bývalý skvelý futbalista a tréner holandskej reprezentácie Marco van Basten.

V druhom utorkovom zápase hostí Lyon Mourinhov Real. Madridčania neprišli cez osemfinále šesťkrát za sebou, naposledy ich vyradil práve Lyon.

Mourinho poprosil o odbornú pomoc Zinedina Zidaneho. „Lyon dobre pozná, veď je to Francúz,“ vyhlásil Mourinho.

Osemfinále (prvé zápasy):
22. februára:

Osemfinále (prvé zápasy):

FC Kodaň - FC Chelsea (Nova sport).
Olympique Lyon - Real Madrid (Trojka)

Začiatky o 20.45 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ancelottiho džob je v Chelsea ohrozený. Vráti sa Mourinho?