Američania na viedenskej antuke v najsilnejšom zložení

SITA|29. jan 2008 o 15:10

VIEDEŇ 29. januára (SITA) - Obhajcovia "šalátovej misy" Američania vyrukujú pod vedením kapitána Patricka McEnroa v blížiacom sa viedenskom dueli proti domácemu Rakúsku v osemfinálovom 1. kole svetovej ...

VIEDEŇ 29. januára (SITA) - Obhajcovia "šalátovej misy" Američania vyrukujú pod vedením kapitána Patricka McEnroa v blížiacom sa viedenskom dueli proti domácemu Rakúsku v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára 2008 tenisových reprezentačných tímov s obligátnou, vlani v portlandskom decembrovom finále s Ruskom úspešnou a momentálne najsilnejšou možnou zostavou. Od 8. do 10. februára by sa v hale Ferry Dusika Stadion s kapacitou 6200 divákov mali na svojej nie príliš obľúbenej antuke predstaviť s kvartetom Andy Roddick a James Blake vo dvojhre a bratia Bob a Mike Bryanovci vo štvorhre. Rakúsky kapitán Gilbert Schaller predbežne dal dôveru štvorici Stefan Koubek, Werner Eschauer, Jürgen Melzer a deblová opora Julian Knowle. Údajne len Koubek má zatiaľ istotu nasadenia do dvojhry. USA v historickej bilancii vedú 2:0. Pred 18 rokmi takisto v rakúskej metropole na antuke aj s Andrem Agassim a Michaelom Changom (oboch zdolal Thomas Muster) triumfovali 3:2. Na úvod sezóny 2004 v Uncasville v Connecticute na tvrdom povrch Premier Court dominovali oveľa jasnejšie 5:0. Vtedy bolo družstvo v prakticky totožnom zložení - len namiesto Blaka hral Robby Ginepri.


Nominácie tenistov Rakúska a USA na ich zápas v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára reprezentačných tímov mužov (8. - 10. februára, Viedeň, antuka v hale Ferry Dusika Stadion):

Rakúsko: Stefan Koubek, Werner Eschauer, Jürgen Melzer, Julian Knowle, kapitán Gilbert Schaller

USA: Andy Roddick, James Blake, Bob Bryan, Mike Bryan, kapitán Patrick McEnroe


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Američania na viedenskej antuke v najsilnejšom zložení