Mladý Slovák zažil moment hrôzy, no je optimista. Verí, že si zahrá NHL

Adam Žlnka.
Adam Žlnka. (Autor: TASR)
Šimon Čop|26. jún 2022 o 18:00

Nebyť zranenia, Adam Žlnka by bol dnes zrejme jedným z kandidátov na draft.

Útočníka ADAMA ŽLNKU pred sezónou radili k hráčom, ktorí sa môžu v preddraftovom ročníku výrazne posunúť v rebríčkoch skautov. Keď sa po prechode do USA konečne usadil začal sa zlepšovať, prišiel hrozivý moment.

Detviansky rodák dostal hit a prisadol si koleno. Roztrhol si predný krížny väz a sezóna sa preňho skončila.

Napriek tomu sa dostal do zoznamu najväčších talentov pred draftom podľa NHL Central Scoutingu. Nedostal však poradové číslo. Napísali k nemu, že ho nevideli dosť hrať, avšak zaslúžil si, aby ho spomenuli.

Jeho šance na výbere mladíkov sa odhadujú len veľmi ťažko. Sám chápe, že mu zranenie skomplikovala vyhliadky, no život berie, ako príde.

Stiahnite si unikátnu e-knihu Draft 2022

V tomto texte nájdete aj unikátnu e-knihu Draft 2022 a v nej vyše 90 analytických profilov talentov pred draftom, výnimočné príbehy Šimona Nemca a Filipa Mešára, profil Juraja Slafkovského, 14 rozhovorov, preddraftové rebríčky. E-knihu majú k dispozícii všetci predplatitelia Sportnetu.

Na začiatku sezóny ste patrili k Slovákom s dobrou šancou na draft, no potom prišlo ťažké zranenie kolena. Ako si na ten moment spomínate?

Nechcem sa k tomu veľmi vracať. Bol to nešťastný moment. Dostal som hit a prisadol som si koleno. Netušil som, že je to vážne, tak som skúsil hrať ďalej, no vtedy mi to tam prasklo a vedel som, že je zle. Vzápätí mi magnetická rezonancia potvrdila, že je to roztrhnutý predný krížny väz. Okamžite sme teda vedeli, že sa pre mňa sezóna predčasne skončila.

Vymeškať veľkú väčšinu sezóny so zranením musí byť zvlášť pre tak mladého hráča dosť ťažké. Čo vám pomohlo zvládnuť to?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mladý Slovák zažil moment hrôzy, no je optimista. Verí, že si zahrá NHL