Viacerých hráčov pred MS trápia zranenia. O posily prišli Anglicko, Holandsko aj Wales

James Maddison.
James Maddison. (Autor: SITA/AP)
TASR|20. nov 2022 o 18:33

Pri všetkých troch je zatiaľ otázny úvod šampionátu.

DAUHA. Anglický futbalista James Maddison vynechal nedeľný tréning reprezentačného mužstva na MS v Katare a jeho štart v úvodnom zápase Anglicka s Iránom 21. novembra je otázny.

Dvadsaťpäťročného stredopoliara Leicestru City trápia problémy s kolenom, minulý víkend odišiel z ihriska počas ligového zápasu proti West Hamu.

"Je to v poriadku. Absolvoval som lekárske vyšetrenie a nie je to nič vážne. Musím sa dostať do tempa na fyzioterapii, ale nemal by to byť väčší problém," citovala ho agentúra DPA.

Holandský útočník Memphis Depay nebude štartovať v úvodnom zápase reprezentácie proti Senegalu (21. novembra). Hráča Barcelony trápi zranenie stehenného svalu, v prebiehajúcej sezóne odohral len dva ligové zápasy.

Trénerovi Louisovi van Gaalovi tak vypadol jeden z najdôležitejších členov tímu, v európskej kvalifikácii na svetový šampionát bol Depay najproduktívnejší hráč mužstva. V desiatich zápasoch strelil 12 gólov a na ďalších šesť asistoval.

Stredopoliar Walesu Joe Allen vynechá úvodný zápas proti USA. Hráč druholigovej Swansea nebude štartovať pre zranenie stehenného svalu, ktoré utrpel ešte 17. septembra v stretnutí s Hull City.

Tridsaťdvaročný Allen odvtedy nehral. "Úprimne, pravdepodobne to nepôjde. Možno sme naňho mohli zatlačiť, ale ak sa niečo pokazí, z turnaja určite vypadne," citovala trénera reprezentácie Roba Pagea agentúra AP.

MS vo futbale 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Viacerých hráčov pred MS trápia zranenia. O posily prišli Anglicko, Holandsko aj Wales