Abidala čaká operácia nádoru

SITA|16. mar 2011 o 06:41

Francúzsky obranca v službách španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Éric Abidal podstúpi v piatok operáciu nádoru na pečeni.

BARCELONA. Informácia priniesla internetová stránka jeho zamestnávateľa. Tridsaťjedenročný 55-násobný reprezentant krajiny "galského kohúta" Abidal prišiel na Nou Camp v lete 2007 z rodného Lyonu. Zákrok absolvuje v katalánskej metropole. "Barca" okrem základnej informácie nepriniesla žiadne podrobnosti a požiadala médiá i verejnosť o rešpekt voči hráčovmu súkromiu.

Okamžite po zverejnení nepríjemnej správy nasledovali žičlivé prejavy zo strany fanúšikov, ale aj kolegov či súperov z trávnikov. "Rád by som mu aj touto cestou vyjadril moju priazeň a podporu. Som si istý, že všetko bude v poriadku," uviedol prostredníctvom Twitteru špílmacher Barcelony Andrés Iniesta. Césc Fabregas, ktorého FC Arsenal stroskotal v osemfinále Ligy majstrov práve na "Blaugranas", podotkol, že ide o zlú správu pre futbalový svet a adresoval pacientovi veľa podpory a sily. Kaká z konkurenčného Realu Madrid napísal: "Aká smutná novina! Modlime sa všetci zaňho!"

Éric Sylvain Bilal Abidal v tejto sezóne nastúpil za FC Barcelona na 33 zápasov, v ostatnom čase zastupoval zraneného Carlesa Puyola na stopérskom poste.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Abidala čaká operácia nádoru