Traja rôzni brankári dostali dovedna 11 gólov, skórovali aj traja bratia

Titanilla Bőd|4. sep 2020 o 11:00

Kráľovičove Kračany vysoko vyhrali nad tímom Potônske Lúky.

V najnižšej súťaži ObFZ Dunajská Streda zvíťazili v uplynulom kole Kráľovičove Kračany na pôde béčka Orechovej Potône 11:0. Raritou bolo, že v bránke domácich sa vystriedali v zápase až traja brankári.

Hostia vyhrávali po desiatich minútach už 2:0, navyše domáci brankár Nikolas Karika sa zrazil s vlastným spoluhráčom, ktorý ho kopol do brucha.

„Musel som ho striedať, lebo sa nevedel poriadne narovnať,“ povedal Attila Jávorka, tréner Potônskych Lúk. „Ďalšieho brankára sme nemali. Tu v najnižšej súťaži mnoho tímov má len jedného brankára. My sme síce béčko Orechovej Potône, takže k nám môže prísť brankár aj z áčka, respektíve z dorastu, ale v ten deň hrali všetky mužstvá naraz,“ priblížil okolnosti Jávorka.

Zranil sa aj náhradník

Do bránky sa tak postavil hráč z lavičky Florián Ferenc. Inkasoval až po dvadsiatich minútach hry, keď bývalý hráč Dunajskej Stredy a Šamorína Alexander Molnár zvýšil najprv na 3:0, a onedlho pridal ďalší gól.

Náhradný brankár sa po lopte hodil tak nešťastne, že dopadol na svoju ruku, a zlomil si kostičku v dlani. Ani on nemohol pokračovať v hre, nakoniec ho museli aj operovať.

Do brány tak putoval pravý obranca Dávid Gajdošík.

„Potom už len tak padali góly, keďže sa celá zostava sa rozpadla,“ skonštatoval kormidelník domácich. Musel striedať aj ľavého obrancu, ktorý sa pri druhom góle hostí zrazil s brankárom a na začiatku druhého polčasu z ihriska zišiel aj 47-ročný Ľubomír Adamkovič pre problémy s chrbtom.

„Našťastie sme mali dosť náhradníkov. Chceli sme zápas dohrať, aj keď sme utrpeli vysokú prehru,“ zdôraznil Jávorka. Jeho tím je po troch kolách bez bodu na poslednom mieste VII. ligy ObFZ Dunajská Streda, ale tréner verí, že keď sa mužstvo zložené prevažne z mladých hráčov trochu zohrá, začne zbierať body.

Zranenie brankára Kariku.
Zranenie brankára Kariku. (Autor: Tímea Bazsó)

Aj legionári majú vzťah k dedine

Kráľovičove Kračany sú lídrom tabuľky s maximálnym bodovým ziskom a so skóre 20:4.

„Na zápas sme sa poctivo pripravovali, súpera sme nepodcenili,“ vyhlásil asistent trénera Tamás Kiss. „Zápas sme brali až do konca vážne, súpera sme nechceli ponížiť. Možno ak by sa im nezranil brankár, výsledok by nebol dvojciferný, na druhej strane sme mali aj ďalšie šance, len sme ich nepremenili. Predviedli sme dobrý výkon.“

Alexander Molnár zaznamenal hetrik a gól dali aj všetci traja bratia Hervayovci, Attila, Andreas i Ladislav.

V Kráľovičových Kračanoch tvoria kostru mužstva miestni mladí hráči. V ich drese hrajú aj dvaja legionári, ale do tímu sa dostali cez rodinné vzťahy. Sergiu Huzun s taliansko-moldavským občianstvom má v obci priateľku. Rene Gautier Nyada, hráč s kamerunským pôvodom tiež má priateľku z okolia, a jej príbuzní žijú v Kráľovičových Kračanoch.

„Niektoré kluby privážajú legionárov z Ukrajiny či zo Srbska cez rôzne agentúry, lebo je nedostatok futbalistov. My to nerobíme. Sergio aj Rene majú k našej dedine vzťah, jeden z nich tu aj býva. Je pre nás dôležité, aby hrali miestni, v základnej zostave sme mali sedem až osem hráčov z obce,“ vysvetľoval Kiss.

Hráč z lavičky Florián Ferenc si pri zákroku zlomil ruku.
Hráč z lavičky Florián Ferenc si pri zákroku zlomil ruku. (Autor: podpíš Tímea Bazsó)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Traja rôzni brankári dostali dovedna 11 gólov, skórovali aj traja bratia