Podporujú ho Kanaďania a vyradil favorita. Hrá sa tam najlepší futbal pod Tatrami

Igor Dopirák|19. sep 2020 o 16:45

Z piatej ligy chcú ísť vyššie. Najradšej až do tretej.

KEŽMAROK. Ak hrá okresné mesto iba piatu ligu, z futbalového hľadiska zrejme niečo nie je v poriadku. Platí to aj v prípade Kežmarku, kde sa však možno črtá lepšia budúcnosť.

Hráči zo 16-tisícového mesta na východe Slovenska si počínajú suverénne. V piatej lige Podtatranskej zatiaľ vyhrali všetkých šesť zápasov s vysoko pozitívnym skóre 25:1.

V strede tohto týždňa prišla čerešnička.

Kežmarčania v Slovnaft Cupe vyradili druholigový Bardejov a postúpili už do štvrtého kola tejto súťaže. „Po dlhých rokoch agónie sme sa dali dokopy a vidieť to na výsledkoch,“ pochvaľuje si súčasný stav tréner 1. MFK Kežmarok Pavol Fejerčák st.

Impulz k naštartovaniu tamojšieho futbalu prišiel zhruba pred poldruha rokom.

„V súčasnosti máme na súťaž, ktorú hráme, dobré podmienky. Podporuje nás mesto, kanadská firma, ktorá je v našom priemyselnom parku, i drobnejší sponzori. Finančne sme zabezpečení dobre a ak by sme postúpili, sponzorská pomoc by mala byť ešte výraznejšia. To nás motivuje,“ priznal Fejerčák.

Bardejov mali na lopate už v riadnom čase

Oduševnenosť kežmarských hráčov sa ukázala aj v pohárovom stretnutí proti favorizovanému Bardejovu. Po remíze 1:1 v riadnom hracom čase ho vyradili v dramatickom penaltovom rozstrele.

V ňom domáci prežili klinickú smrť, pri mečbale Bardejova v piatej sérii predviedol kľúčový zákrok brankár Bartko.

„Samozrejme, keď postúpite proti mužstvu, ktoré hrá o tri stupne vyššie, nálada je dobrá. Aj oslava bola primeraná tomu,“ usmial sa Fejerčák. Priznal tiež, že ho výkon súpera mierne sklamal.

„Bardejovu sme boli vyrovnaným súperom a keď sme dali gól na 1:0, veril som, že to už uhráme do konca, pretože mužstvo máme kondične slušne pripravené. Súper vysunul na hrot kapitána Horvátha a podarilo sa mu vyrovnať. Pre nás je toto víťazstvo ďalšie povzbudenie. Ako piatoligové mužstvo ideme do štvrtého kola a súperi budú už len kvalitnejší. Takže sa tešíme na ďalší zápas,“ netají kežmarský tréner.

Pod Tatrami by radi privítali zvučný tím z Fortuna ligy. V tomto smere nevládne v kabíne jednota. „Máme v Kežmarku rozpoltené srdce. Jedno je trnavské, druhé bratislavské,“ poznamenal Fejerčák.

V tretej lige by sa radi usadili

Výborný vstup do piatoligovej sezóny nie je v prípade Kežmarku náhoda. Postupové ambície má klub už druhý rok za sebou.

„Vysoko sme boli aj v jesennej časti nedokončeného minulého ročníka. Škoda, že sa Východoslovenský futbalový zväz rozhodol tak, ako sa rozhodol. To už však nechcem ďalej komentovať, je to za nami. Naším cieľom je pokúsiť sa o repete a vyhrať túto súťaž. Mužstvo sme v lete posilnili o dvoch-troch hráčov a vstup do sezóny nám vyšiel veľmi dobre,“ hovorí Pavol Fejerčák, podľa ktorého má Kežmarok najlepšie mužstvo v súťaži.

Zároveň verí, že jedným postupom to neskončí.

„Ambície máme dostať sa do tretej ligy. To by bol náš strop a tam by sme sa chceli dlhodobejšie usadiť. Nehovorím, že hneď, ale trebárs v horizonte piatich rokov,“ vyslovil smelú prognózu.

Divácke návštevy stúpajú

V Kežmarku sa snažia stavať na vlastných odchovancoch. Viacerí hráči si už prešli aj pôsobením v iných kluboch.

„Máme celkom slušný, skúsený káder. Sú v ňom aj moji dvaja synovia Pavol a Filip, ktorí hrávali vyššie súťaže, Palino aj v zahraničí, a vrátili sa domov, aby pomohli. V Košiciach hrali aj Grega a Kristan. Máme kvalitnú ofenzívu a mužstvo je celkovo veľmi dobre poskladané. Keďže máme 22 hráčov a pravidelne trénuje sedemnásť či osemnásť, bola by škoda nevyužiť túto situáciu,“ uvedomuje si skúsený kormidelník.

V meste badať aj zvýšený záujem fanúšikov o futbalové dianie.

„Doteraz sme boli zvyknutí na sto, stopäťdesiať divákov. V poslednej dobe sa ich počet pohybuje od štyristo do šesťsto. Na pohár, v ktorom sme v úvodných kolách vyradili takisto mužstvá z vyššej súťaže, Spišské Vlachy a Rudňany, ich bolo ešte viac. Dobrý futbal láka a je to tak aj u nás. Diváci chodia od Popradu až po Spišskú. Hovorí sa, že v Kežmarku sa momentálne hrá pod Tatrami najlepší futbal. To nás, samozrejme, teší,“ veľavravne dodal Fejerčák. 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Podporujú ho Kanaďania a vyradil favorita. Hrá sa tam najlepší futbal pod Tatrami