Sú brankári čudáci? Chyba sa neodpúšťa. Aj keď ste frustrovaný, nikto o tom nesmie vedieť

Zuzana Tomčíková.
Zuzana Tomčíková. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Zuzana Tomčíková|18. máj 2024 o 16:05

Šampionát glosuje bývalá hokejová brankárka Zuzana Tomčíková.

Traduje sa, že hokejoví brankári sú iní. Vždy, keď to počujem, vyvolá to vo mne vášne, lebo si nepripadám divná a to „iní“ má vždy negatívny význam.

Keď sa nad tým zamyslím, musím uznať, že niečo na tom pravdy môže byť, lebo brankár má jedinečnú pozíciu v tíme. Kým hráčov býva 25, brankári sú traja.

Hokej so Zuzanou

Zuzana Tomčíková je bývalá hokejová brankárka, ktorá reprezentovala Slovensko na ZOH 2010 vo Vancouveri a dvoch MS elitnej kategórie. Na MS 2011 ju vyhlásili za najužitočnejšiu hráčku šampionátu. Pre Sportnet.sk glosuje šampionát v rubrike Hokej so Zuzanou. Jej príbeh si môžete pozrieť tu.

Byť brankár je náročná pozícia. Všetky deti očarí výstroj a chcú si to vyskúšať. Väčšinu to odradí, lebo to nie je až také cool a zároveň aj jednoduché, ako to vyzerá a občas to aj vie zabolieť. Preto nás zostáva len zopár, ktorým naozaj tento post učaruje.

Hovorí sa tiež, že brankár je individuálny športovec v kolektívnom športe. S týmto môžem len súhlasiť.

Okrem toho, že máme iný výstroj a vlastného trénera, už od malička je aj naša úloha v tíme celkom odlišná. Naša úloha je zabrániť gólu. Zvyšok tímu síce tiež pracuje na tom, aby sme nedostali gól, ale úlohou korčuliarov je prioritne góly dávať.

Keď brankár spraví chybu, tak ten moment dokola opakujú na kocke nad ľadom. Keď tých chýb spraví počas zápasu niekoľko, tak jeho tím prehrá.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Sú brankári čudáci? Chyba sa neodpúšťa. Aj keď ste frustrovaný, nikto o tom nesmie vedieť