Jamrichová poľahky postúpila, v kľúčových chvíľach bola neomylná

Na snímke je slovenská tenistka Renáta Jamrichová.
Na snímke je slovenská tenistka Renáta Jamrichová. (Autor: TASR)
Sportnet|23. apr 2024 o 14:10 (aktualizované 23. apr 2024 o 15:15)

Slovenská tenistka stratila iba štyri gemy.

W15 Telde 2024

Dvojhra žien - 1. kolo:

Renáta Jamrichová (SR-3) - Eugenia Jazmin Ceinosová (Arg.) 6:3, 6:1

TELDE. Renáta Jamrichová sa po úspešnom vystúpení v Pohári Billie Jean Kingovej presunula na Kanárske ostrovy, kde hrá ďalší turnaj ITF.

V španielskom meste Telde suverénne zvládla prvú prekážku, keď o dva roky staršiu Eugeniu Jazmin Ceinosovú z Argentíny zdolala 6:3, 6:1.

Slovenská tenistka síce raz stratila podanie, no inak bola v kľúčových chvíľach stopercentná. Využila všetkých päť brejkbalov, po druhom podaní súperky vyhrala až 73 percent výmen a potvrdila úlohu favoritky.

O postup do štvrťfinále zabojuje proti Japonke Rinko Matsudovej, ktorej patrí v rebríčku WTA 872. miesto, a teda je o skoro 200 miest nižšie ako Jamrichová.

Stále len 16-ročná Slovenka získala už aj jeden seniorsky titul, keď po troch výsledkových obratoch vyhrala turnaj v egyptskom Šarm aš-Šajche.

Úspešnú bilanciu má aj v reprezentačných farbách. Zatiaľ vyhrala oba zápasy, keď vlani zdolala Argentínčanku Nadiu Podoroskú 6:1, 6:4 a pred desiatimi dňami deklasovala aj Slovinku Veroniku Erjavečovú 6:2, 6:0.

Svojimi výkonmi potešila aj olympijského víťaza z roku 1988 a prezidenta STZ Miloslava Mečířa. "Opäť potvrdila svoj talent. Má veľký potenciál," povedal.

Jamrichová zároveň pomohla Slovenkám k postup na finálový turnaj.

"Bolo by skvelé, keby mi dal kapitán príležitosť a mohla by som nastúpiť v nejakom stretnutí. Dúfam, že budem vtedy v dobrej forme," uviedla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jamrichová poľahky postúpila, v kľúčových chvíľach bola neomylná