Prípravný zápas pred MS v hokeji 2024: Slovensko v Žiline pohodlne zdolalo Poľsko

Slovensko - Poľsko: ONLINE prenos z prípravného zápasu pred MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (23)
Slovensko - Poľsko: ONLINE prenos z prípravného zápasu pred MS v hokeji 2024. (Autor: Sportnet)
Sportnet|3. máj 2024 o 15:00

Sledovali ste s nami ONLINE prenos z prípravného zápasu pred MS v hokeji 2024: Slovensko vs. Poľsko.

ŽILINA. Slovensko a Poľsko dnes hrali ďalší prípravný zápas pred MS v hokeji 2024 v Česku. Duel sa uskutočnil v Žiline.

Slovensko v príprave odohralo osem zápasov, z ktorých päťkrát vyhralo a trikrát prehralo. Posledne nestačilo v dvojzápase na Česko.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Poľsko (príprava na MS v hokeji 2024)
Joj Šport
Kde sledovať zápas v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Šampionát štartuje 10. mája. Zverenci Craiga Ramsayho odohrajú ešte pred MS duel s USA. Ten je naplánovaný na 7. mája a hrať sa bude v Bratislave.

Hokej ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Slovensko - Poľsko, prípravný zápas pred MS v hokeji 2024 LIVE (Žilina, piatok, výsledok, NAŽIVO)

Reprezentácia  2023/2024
03.05.2024 o 18:00
Slovensko
6:1
(4:0, 0:0, 2:1, 0:0, 0:0)
60' minúta
Ukončený
Poľsko
Prehľad
Góly a asistencie: 3. Regenda (Rudáš, M. Sukeľ), 4. Takáč (Hrivík, Cehlárik), 6. Cehlárik (Hrivík, Nemec), 14. Cingel (Grman), 56. Cehlárik (Golian, Bačik), 60. Hrivík – 41. Pasiut (Wronka, Ciura). Rozhodca: Hronský, Orolin – Durmis, Stanzel.. Diváci: 5149..
Prenos
Séria samostatných nájazdov bola dosť slabá. Z našich sa presadil len Pavol Regenda, z poľskej strany nikto. Slováci absolvujú generálku pred MS v utorok 7. mája. V Bratislave privítajú atraktívneho protivníka USA. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
Cehlárik nepremieňa.
Michalski nepremieňa.
Sukeľ nepremieňa.
Pasiut nepremieňa.
Tatar nepremieňa.
Walega nepremieňa.
Hrivík nepremieňa.
Lyszczarczyk nepremieňa.
Regenda premieňa.
Wronka nepremieňa.
Samostatné nájazdy začínajú.
Slovensko splnilo žilinskú misiu. Základ vysokej výhry položili v úvodnej tretine štyrmi gólmi. Dva presné zásahy dosiahol Peter Cehlárik. Teraz ešte budú nasledovať doplnkové samostatné nájazdy.
Koniec zápasu.
59:15
goalSlovensko dalo gól! John Murray prestal hrať, pretože sa malo vylučovať na strane jeho tímu po hokejke v tvári Regendu. Odrazený puk z rohu poslal príklepom MAREK HRIVÍK. Bez asistencie.
58:58
Poľsko hrá s piatimi hráčmi.
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
56:58
Vylúčenie v tíme Poľsko:
Kolusz – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
Dnešný zápas sleduje 5149 divákov.
importantReklamná prestávka.
56:13
Dziubiňski veľa v pásme neukázal. Slovákom sa naskytla možnosť kontry. Trojica mierila dopredu, ale Róbert Lantoši sa musel zastaviť po odpískaní postavenia mimo hry.
55:17
goalSlovensko dalo gól! Druhýkrát v stretnutí rozjasal plnú halu pod Dubňom Žilinčan PETER CEHLÁRIK. Silná delovka rozvlnila sieť bezmocného Murrayho. Asistencie: Andrej Golian a Patrik Bačik.
54:23
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
53:49
Tlak na poľského gólmana Murrayho. Ten už musí byť poriadne unavený a prepotený viac-menej z neustálej práce. Kudrnova koncovka mu poštípala lapačku.
53:04
importantPeter Cehlárik pohrdol šancou zasiahnuť odkrytú poľskú bránku! Bol z uhla, no dalo sa to úspešne zakončiť!
52:23
Vylúčenie v tíme Poľsko:
Murray – 2 min., zdržiavanie hry / padnutie na puk.
52:13
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
50:57
Patryk Wronka sa uvoľnil vo vnútri ľavého kruhu. Streleckú príležitosť vytvoril Chmielewskemu, ktorý neprepálil slovenský blok.
50:13
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Regenda – 2 min., krosček.
50:00
Záverečná desaťminútovka. Slovensko vyhráva v Žiline nad Poľskom 4:1. Hostia ale ešte majú chuť niečo spraviť so zápasom. V tomto momente získavajú aj presilovku.
49:17
Poľským hráčom narastajú krídla. Prievan v útočnom pásme na chvíľu urobili zástupcovia prvej formácie. Škorvánek kryl aj jeden pokus.
48:07
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
48:05
importantÚnik našich hokejistov! Pavol Regenda spomalil a zároveň sa chystal prenášať na Tamášiho! Jeden z Poliakov išiel obetavo na ľad! Hokejkou zastavil prihrávku!
47:06
Okuliar putoval s pukom do vlastnej obrany. Následne dlhým odstrelom skôr hľadal Kudrnu na modrej čiare, akoby plánoval oslobodenie.
46:07
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Cehlárik – 2 min., podrazenie.
importantReklamná prestávka.
45:03
Poľsko ešte vážne môže pomýšľať na väčšiu dramatizáciu výsledku. K jeho ďalšej úprave sa blížil obranca Ciura a rozhodovali centimetre.
44:39
Murray s dobrým výhľadom na Pavla Regendu. Strelu nášho útočníka bez problémov zovrel v lapačke.
44:13
Poliakom už nechýba sebavedomie a odhodlanie. Prílišný rešpekt z úvodnej tretiny hodili za hlavu, no v tomto momente svoj tím vystavil do ofsajdu Pas.
42:49
importantMatúš Sukeľ sa mohol zapísať do listiny strelcov po tom, ako na neho myslel pri akcii Kudrna! Murray po niekoľkýkrát oporou Poľska!
42:24
Na druhej strane musel smerovať do práce brankár Murray. Ten si poradil s dôrazným zakončením Andreja Kudrnu a prerušil hru.
42:00
Stanislav Škorvánek čelil tvrdej poľskej strele. Výbornú strelu zaznamenal Filip Starzynski, ale druhý gól hostí z toho nehrozil.
40:28
goalPoľsko dalo gól! Škorvánek prichádza o čisté konto. Kontra Poliakov vyšla GRZEGORZOVI PASIUTOVI, ktorý už bol z uhla, ale podarilo sa mu trafiť voľný priestor pri pravej žŕdke. Asistencie: Patryk Wronka a Bartosz Ciura.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:40.
Poľský výber podal zlepšený výkon po úvodnej pauze. Murray je však naďalej veľkou oporou. Slovenskí hokejisti mali nejaké šance, ale nenavýšili skóre.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:10
Stanislav Škorvánek zvládol presun od tyčky do stredu bránkoviska. Poliaci pohrozili zásluhou Zygmunta, ktorého ale tiesnil Grman.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
37:11
Poľsko hrá s piatimi hráčmi.
35:11
Vylúčenie v tíme Poľsko:
Lyszczarczyk – 2 min., hákovanie.
34:54
Šimon Nemec sa vôbec nemusel hanbiť za strelecký pokus. Pekne mu to sadlo na čepeľ a prudký švih riešil Murray vyrážačkou.
importantReklamná prestávka.
34:43
Brankár John Murray nemal výraznejšie problémy so strelou, ktorú na neho vyslal Tamáši. Prerušená hra.
33:38
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
33:30
Poliakom to nejde ani v početnej výhode. Slováci s pokojom a prehľadom prežijú oslabenie. O osem sekúnd sa vráti Golian.
31:38
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Golian – 2 min., držanie.
31:16
Veľmi kvalitne vypálil Martin Bučko. John Murray mal čo robiť pri zákroku a iba vďaka nepresnosti Kudrnu nekapituloval piatykrát.
importantReklamná prestávka.
30:20
Hostia vyšli strelecky naprázdno. Prihrávku nedokázal premeniť na strelu napriahnutý Chmielewski. Faško – Rudáš vypichol puk, ale bol rýchlo eliminovaný po vstupe do útočnej tretiny.
29:20
Poľsko sa postupne osmeľuje. Škorvánek v tejto chvíli riešil situáciu, pri ktorej ho dokázal ohroziť Wajda.
importantReklamná prestávka.
28:22
Poliaci sa prezentovali pekným únikom, ktorý bol aj zakončený na Stanislava Škorvánka. Ten však nezlyhal a vychutnal si lapačkou Zygmunta.
27:31
Pekná skrumáž vznikla na poľskej strane. Murray mal opäť plné ruky práce. Gólový koniec chcel a mohol priniesť Faško – Rudáš, ale nevyšlo to podľa predstáv.
27:13
Poľsko hrá s piatimi hráčmi.
26:34
Poliaci sa oslobodili. Vyhodili puk cez všetky čiary, ale Slováci rýchlo zapínajú motory a vracajú sa späť.
25:26
Regenda robil neplechu poľskému brankárovi, ktorému ideálne clonil. Skúsený gólman hneď kryl inštinktívne betónom kvalitnú strelu po ľade od Hrivíka.
25:13
Vylúčenie v tíme Poľsko:
Urbanowicz – 2 min., napadnutie.
24:30
Tatar sa postavil pred Murrayho s cieľom tečovať za jeho chrbát. Smerom na bránku poslal pokus Andrej Golian, ktorého skúsený útočník ocenil za túto myšlienku.
23:11
importantDoposiaľ najväčšia šanca druhej tretiny! Peter Cehlárik svoj nájazd nepremenil! Cez Murrayho prepadol puk, ktorý pred čiarou pohotovo zakryl!
22:09
Dobre sa javila spolupráca hráčov z tretieho útoku. Poslednú nahrávku ale nedokázal distribuovať Matúš Sukeľ. Zdeptaní Poliaci sa pokúšajú niečo ukázať v tretine.
21:09
Murray mal výbornú viditeľnosť, pretože sa mu otvoril priestor medzi kruhmi. Skúsený americký brankár s poľským pasom tak zneškodnil dôraznú strelu Martina Bučka.
20:28
Takáč strieľal zaujímavo. Murray úspešne vytlačil puk mimo hracej plochy. Bude sa vhadzovať po jeho ľavici.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 18:51.
Fanúšikovia tlieskajú, dominancia Slovenska je enormná. Skóre 4:0 zaslúžené. Poľsko hralo v prvej tretine, ako keby ostalo v autobuse.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
17:56
importantBrankár Murray podržal Poliakov! Zlikvidoval príležitosť po prečíslení! Rozhodol zásah ľavým betónom!
16:26
Tomáš Tatar mohol ozdobiť prvý duel v reprezentácii v tejto sezóne gólom. Murray mu však výborne zmenšil strelecký uhol a vytiahol úspešný zákrok.
15:47
Škorvánek sa musí poriadne nudiť, hoci teraz prevetral lapačku. Zo vzduchu stiahol poľský oblúčik, ktorý mu nemohol spôsobiť vrásky na čele.
15:30
Bučko trafil spodnú časť tela Pasa. Na druhý pokus udržal tretinu pre svoj tím.
importantReklamná prestávka.
13:59
Michal Ivan adresoval strieľanú prihrávku po ľade na druhú žŕdku na Hrivíka. Žilinský rodák pálil z jednej, no zlomil hokejku.
13:02
goalSlovensko dalo gól! LUKÁŠ CINGEL ostal úplne osamotený pri bránke. Murray zastavil koncovku Grmana, ale proti dorážke bol neúspešný. Asistencia: Mário Grman.
12:10
Andrej Kudrna nebezpečne nastreľoval od mantinelu do pred bránkového priestoru. Hostia chvíľu hľadali puk, ale ten sa vzápätí objavil v hre.
importantReklamná prestávka.
09:57
Róbert Lantoši servíroval nahrávku spoza súperovej svätyne. Puk prepadol cez dvoch hráčov a opustil útočné pásmo.
08:56
Slovenský tlak je očividný. Podčiarkol to svojou možnosťou na skórovanie Faško – Rudáš. Poľská obrana si dala na neho pozor, preto zakončenie nebolo úplne stopercentné.
07:44
Poľský brankár Murray sa predviedol v úspešnej práci. Aj on potrebuje nejaký zákrok po tej trojgólovej sprche. Grmanova strela bola veľmi tvrdá, pretože mu vypadla z lapačky, ale na druhýkrát ju chytil.
importantReklamná prestávka.
05:24
goalSlovensko dalo gól! Poliaci sú pomaly, ale isto zrelí na uterák. PETER CEHLÁRIK zvládol delovku bez prípravy z vrchu pravého kruhu. Murray sa neskoro presunul. Asistencie: Marek Hrivík a Šimon Nemec.
05:13
importantNádherná vzdušná prihrávka pre Cehlárika! Jeho rana tesne minula ľavú tyčku poľskej bránky!
05:06
Vylúčenie v tíme Poľsko:
Zygmunt – 2 min., podrazenie.
04:35
Górny nechal puk za bránkou. Wronka si ho zobral a očakával sa jeho rozbeh do pásma. Následne to zasekol Koluszovi, ktorý sa nepresadil a puk opustil klzisko.
03:39
goalSlovensko dalo gól! Napĺňajú sa predzápasové predpoklady. Poliaci idú do dvojgólovej straty. Prudko z otočky strieľal SAMUEL TAKÁČ a bolo vymaľované. Asistencie: Marek Hrivík a Peter Cehlárik.
03:10
Stanislav Škorvánek a jeho úvodný dotyk s pukom, ktorý udržal v náručí. Kvalitne zakončoval Dziubiňski. Nasleduje vhadzovanie po pravej ruke nášho gólmana.
02:49
importantFaško – Rudáš sa objavil v ďalšej možnosti! Nepotrestal strelou z rohu zaváhanie brankára Murrayho, ktorý mu to nabil presne na čepeľ!
02:30
goalSlovensko dalo gól! Tesne pred gólom zahodil príležitosť Faško – Rudáš. Ten istý hráč však išiel za pukom do rohu. Spoza bránky presne prihrával Sukeľ a PAVOL REGENDA prekonal Murrayho od ľavej žŕdky. Asistencie: Martin Faško – Rudáš a Matúš Sukeľ.
01:11
Poľsko malo šancu. V nej figuroval útočník Kamil Walega, ktorý si v minulosti obliekal dres Liptákov, ale Škorvánkom sa nestihol vytočiť a vystreliť.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovensko: Škorvánek – Ivan, Grman, Golian, Nemec, Petrovický, Bučko, Bačik – Takáč, Hrivík, Cehlárik – Tatar, Cingel, Lantoši – Regenda, Tamáši, Okuliar – Kudrna, M. Sukeľ, Faško – Rudáš – Kollár.

Tréner: Craig Ramsay.

Poľsko: Murray – Ciura, Kolusz, Wajda, Kruczek, Dronia, Kostek, Górny, Bryk – Zygmunt, Pasiut, Wronka – Chmielewski, Dziubiňski, Michalski – Lyszczarczyk, Walega, Pas – Urbanowicz, Starzynski, Smal.

Tréner: Róbert Kaláber.

Rozhodca: Hronský, Orolin – Durmis, Stanzel.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní siedmeho prípravného zápasu pred MS v Česku medzi Slovenskom a Poľskom.

Slovensko


Slovenský káder prešiel ďalšou obmenou. Skončili v ňom hráči z domácej extraligy a pripojili sa posily zo zámorskej NHL. Zraz v Žiline však zmeškal Tomáš Tatar s Jurajom Slafkovským. Prvý menovaný prišiel neskôr pre rodinné dôvody, draftová jednotka z roku 2022 si doliečuje drobné zranenie. Slováci už všetko sústreďujú k finálnej nominácii na svetový šampionát v Česku. Tím čakajú ešte dva rezy, a potom vznikne konečný menoslov, ktorý pôjde reprezentovať.

Poľsko

Poliaci čakali na prienik do elitnej kategórie majstrovstiev sveta dlhočizných 22 rokov. Už nejaký ten čas mužstvu šéfuje slovenský kormidelník Róbert Kaláber, ktorý si pamätá neúspešnú kvalifikáciu v Bratislave z augusta 2021 o postup na ZOH do Pekingu. Jeho zverenci sa stretli aj so Slovenskom, ktorému podľahli 1:5. Poľsko nastúpi rovnako na siedmy prípravný zápas. Vyhral len dvakrát s Maďarmi, dve prehry zaknihovalo so Slovinskom aj Veľkou Britániou.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Prípravný zápas pred MS v hokeji 2024: Slovensko v Žiline pohodlne zdolalo Poľsko