Pridal sa na zoznam zranených. Medvedevovi nedovolila myseľ ísť naplno

Daniil Medvedev na turnaji v Madride.
Daniil Medvedev na turnaji v Madride. (Autor: REUTERS)
REUTERS|3. máj 2024 o 10:29

Po prvom sete musel skrečovať štvrťfinále proti Lehečkovi.

MADRID. Svetovú štvorku Daniila Medvedeva čaká netrpezlivé čakanie na informácie o úplnom rozsahu zranenia, ktoré ho vo štvrtok vyradilo zo štvrťfinále madridského turnaja.

Rus sa pridal k skupine špičkových hráčov, ktorí majú pred French Open problémy s kondíciou.

Dvadsaťosemročný tenista si nechal ošetriť hornú časť pravej nohy, keď viedol nad Čechom Jiřím Lehečkom 3:2 v prvom sete a o dva gemy neskôr opäť. Set prehral 4:6 a potom oznámil rozhodcovi, že nemôže pokračovať.

"Bol to return pri jeho podaní a volej a neviem, či som to pocítil na returne alebo pri dropsete, ale keď som sa rozbehol, chcel som počas pohybu bežať rýchlejšie a rýchlejšie a zrazu som pocítil zablokovaný bok," povedal Medvedev.

"Nemohol som šprintovať, ako keď si natiahnete sval alebo máte kŕč, čo je ťažké zistiť, čo z toho. V spolupráci s fyzioterapeutom som sa spýtal, či to môžem zhoršiť. Povedal: 'Ak je to natrhnutie, tak áno. Ak je to kŕč, tak nie.

Snažil som sa hrať a moja myseľ mi nedovolila ísť naplno. Na konci setu som si (pomyslela), že ak chcem pokračovať, skúsim len šprintovať k sieti... Keď som šprintovala, cítila som bolesť. Tak som si povedala: netreba pokračovať," dodal.

Medvedev je posledným vysokopostaveným hráčom, ktorý opustil turnaj po tom, čo šampión Australian Open Jannik Sinner odstúpil pred svojím štvrťfinále proti Felixovi Augerovi Aliassimemu pre zranenie bedrového kĺbu.

Svetová trojka Carlos Alcaraz prehral svoje štvrťfinále s Andrejom Rubľovom, pričom si liečil problémy s pravým predlaktím, ktoré ho vyradili z turnajov v Monte Carle a Barcelone.

Medvedev by mal na budúci týždeň obhajovať titul v Ríme, ale povedal, že netuší, ako dlho by mohol byť mimo hry.

"Dúfam, že určite zajtra alebo pozajtra, pretože normálne potrebujete čas, pôjdem na magnetickú rezonanciu, aby som videl, čo to je, a či je to niečo na päť dní, dva týždne, to netuším." French Open sa začína 26. mája.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Pridal sa na zoznam zranených. Medvedevovi nedovolila myseľ ísť naplno