Francúzsko na MS v hokeji 2024
Francúzsko
MS v hokeji 2024
18.05.2024, Skupina B
2 - 4
0:1, 1:2, 1:1
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Hudáček nešiel tvrdohlavo po hetriku. Aj proti Lotyšom musíme naštartovať motory, vravel

Gól Pavla Regendu na 1:0 v zápase Slovensko - Francúzsko v skupine B na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (87)
Gól Pavla Regendu na 1:0 v zápase Slovensko - Francúzsko v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: Xavier Laine/Pool)
Boris Vanya|19. máj 2024 o 01:15

S deviatimi bodmi je najproduktívnejší Slovák.

OSTRAVA. Noc a deň pripomínajú posledné dva šampionáty Libora Hudáčka.

Kým v Rige sa minulý rok trápil, mohol vymýšľať čokoľvek a nevyšlo mi nič, v Ostrave sa chytil už v prvom zápase proti Nemecku a odvtedy hrá vo veľkej pohode.

V sobotu večer strelil dva góly, pridal aj asistenciu a slovenskí hokejisti na MS v hokeji 2024 v skupine B vyhrali nad Francúzskom 4:2.

„Prvá tretina nám vôbec nevyšla, možno nás mali Francúzi dobre prečítaných a dobre nás bránili. Po prvej tretine sme si niečo povedali a zmenili. Už to bolo dobré,“ vravel útočník Třinca.

Pred prvým gólom sa šikovne obkrútil okolo Tatarovho spoluhráča Bellemara zo Seattlu ako lasička a zamieril pod hornú žrď.

"Bol to spontánny nápad. Súper ma vytláčal z vnútornej strany. Vedel som, že jediná možnosť je ísť dole. Neviem, kde zostal Francúz, lebo ma pustil samého na bránku. Zakončenie? Vedel som, kam mám mieriť. Janko (Lašák) nám povedal, že máme strieľať hore a vyšlo to."

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Francúzsko na MS v hokeji 2024

V polovici zápasu sa zasa pred ním rozostúpili štyria francúzski hráči, najstarší hráč vo výbere Craiga Ramsayho nešpekuloval a vystrelil švihom. Po góle ho zachytili kamery, ako poslal rukou pozdrav do hľadiska.

"Mal som tu syna. Dcéra má dva roky a zostala doma. Asi spala a gól nevidela, ale fandí mi."

Hudáček je s bilanciou 5 gólov a 4 asistencie najproduktívnejší Slovák na turnaji a druhý na šampionáte za Švajčiarom Romanom Josim.

"Nešiel som tvrdohlavo po hetriku. Škoda prečíslenia dvoch na jedného, prestrelil som. Nevadí. Dal som už päť gólov. Minulý šampionát som mi nepadol ani jeden. V nedeľu musíme znova naštartovať motory a hrať tak, ako dve tretiny proti Francúzom. Vieme, že je to náš najdôležitejší zápas na turnaji," dodal.

Obranca Mário Grman strelil vo svojom 30. zápase na majstrovstvách sveta premiérový gól, no neoslavoval ho. "V prvom momente som si myslel, že ho dal Lukáš Cingel."

Libor Hudáček na spoluhráča myslel a vzal mu na pamiatku puk. Vzápätí si ho však vypýtal rozhodca. Puky, s ktorými sa hrá, obsahujú špeciálne čipy. Preto aj v prípade, že puk vyletí do hľadiska, pri šťastnom divákovi je okamžite usporiadateľ, ktorý si ho vypýta a na výmenu daruje fanúšikovi puk bez čipu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Hudáček nešiel tvrdohlavo po hetriku. Aj proti Lotyšom musíme naštartovať motory, vravel