26.07.2021 02:00
Deň 3
Tokio 2020
Koniec

Koľko si tomu obetoval? Tak sa nepoddaj! Slovenský boxer je v druhom kole

Andrej Csemez v súboji s Aaronom Solomonom Princom
Andrej Csemez v súboji s Aaronom Solomonom Princom (Autor: SITA/AP)
Titanilla Bőd|26. júl 2021 o 08:40

Andrej Csemez nastúpi na svoj ďalší zápas vo štvrtok.

BRATISLAVA, TOKIO. „Verím v Bandiho šikovnosť, techniku a samozrejme rýchlosť,“ napísal pre Sportnet z dejiska olympiády pred prvým zápasom boxera Andreja Csemeza jeho tréner Tomi Kid Kovács.

Slovenský reprezentant do 75 kg potvrdil nádeje svojho trénera a v prvom kole zdolal Aarona Solomona Princa z Trinidadu a Tobaga.

Zvíťazil na body

Je to prvé zastúpenie Slovenska v boxe od olympiády v Atlante v roku 1996. 23-ročný rodák z Dolných Salíb sa netají medailovými ambíciami.

Prvú prekážku už má za sebou. V prvom súboji už od úvodných minút dominoval, Trinidadčana museli v prvom kole stretnutia po jednom údere aj počítať.

V druhom kole bol Csemez trochu pasívnejší, ako na začiatku, ale súpera držal na dištanc. V treťom kole sa snažil lepšie pohybovať a taktickým boxovaním udržal svoj náskok.

Napokon vyhral u štyroch z piatich rozhodcov a zvíťazil 30:27 na body.

V prvom kole ma ani poriadne netrafil. Chcel som pokračovať rovnakým štýlom aj v ďalších dvoch. Prince pridal, ja som nechcel zbytočne plytvať silami. Na prvý zápas to bol skutočne ťažký súper. Vyhral som a som spokojný, zhodnotil zápas Csemez pre Olympic.sk.

Tancuje len v ringu

Keďže sa olympiáda koná bez divákov, aj cez televízny prenos bolo jasne počuť pokyny reprezentačného trénera Pavla Hlavačku a klubového kouča Tomiho Kida Kovácsa.

„Koľko si tomu obetoval? Tak sa nepoddaj,“ povzbudzovali ho v prestávke medzi druhým a tretím kolom.

Csemez svojho súpera nešetril, Prince ho trafil len výnimočne. Slovenský boxer využíva v ringu aj danosti z iných športov.

Ako dieťa si obľúbil džudo, no pre chorobu s ním musel skončiť. Hrával aj futbal, ale ten ho veľmi nechytil. Venoval sa aj modernému tancu.

„Hip-hop a podobné štýly ma vždy bavili. Na diskotéky ale nechodím. Stále však tancujem, ale v ringu,“ usmieval sa ešte pred odchodom do Tokia.

Čaká ho súper z Arménska

Boxovať začínal v rodnej dedine. „Otvorili tam boxerský klub, tak sme sa tam s kamošmi vybrali ako veľkí frajeri, že všetkým naložíme. No stal sa prvý opak, dostali sme my,“ smial sa.

Hneď cítil, že je to jeho šport. Seriózne ho začal brať až v Galante, pod vedením Tomiho Kida. Výsledkom ich dvanásťročnej práce je účasť na olympiáde.

Bandi, som na teba veľmi hrdý. Nedajú sa popísať pocity, ktoré teraz prežívam. Som veľmi šťastný človek, uviedol na sociálnej sieti po stretnutí Tomi Kid.

Csemeza čaká ďalší zápas v Tokiu vo štvrtok nadránom o 4.30. Jeho súperom bude Arman Darčinjan z Arménska. 

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Box»Koľko si tomu obetoval? Tak sa nepoddaj! Slovenský boxer je v druhom kole