Zlatan je horší ako Messi a Ronaldo, rozhodlo hlasovanie

Cristiano Ronaldo mal skvelé posledné týždne.
Cristiano Ronaldo mal skvelé posledné týždne. (Autor: SITA / AP)
Pavol Spál|9. dec 2013 o 21:00

Messi, Ronaldo či Ribéry? Jeden z nich získa Zlatú loptu pre najlepšieho hráča sveta.

BRATISLAVA. „Moja žena už v obývačke pod kozubom pripravila na trofej miesto. A v Bayerne všetci veria, že zvíťazím,“ cituje Bild Francka Ribéryho.

Francúz dúfa, že prvýkrát získa Zlatú loptu pre najlepšieho hráča sveta. Predchádzajúce štyri roky vyhral Barcelončan Lionel Messi, v roku 2008 triumfoval tretí kandidát Cristiano Ronaldo.

Víťaza oznámia 13. januára. V ankete Medzinárodnej futbalovej federácie a magazínu France Footbal hlasujú tréneri a kapitáni národných tímov plus novinári.

Vyhral s Bayernom všetko

Ribéry vyhral tento rok s Bayernom Mníchov všetky najprestížnejšie trofeje. Zvolili ho za najlepšieho hráča Európy a s ním je mužstvo takmer neporaziteľné. Keď Ribéry hrá – Bayern neprehráva. Platí to už štyridsaťsedem zápasov za sebou.

((anketa))

„Pred týmto rokom som bol dobrý, teraz som najlepší,“ dodal 30­ročný Francúz.

V gólových štatistikách však Ribéry výrazne zaostáva za svojimi rivalmi. Ronaldo síce nevyhral s Realom Madrid žiadnu trofej, ale individuálne prežíva najúspešnejší rok v kariére.

Portugalčan strelil celkovo vo všetkých súťažiach senzačných 67 gólov, tým sa nemôže pýšiť nik. „Som na vrchole síl a takú kondíciu ako teraz som ešte nemal,“ priznal Ronaldo.

Nebyť jeho, Portugalsko na svetovom šampionáte v Brazílii zrejme chýba. Krídelník Realu strelil všetky štyri góly svojej krajiny v baráži proti Švédsku.

Obhajca Messi mal hlavný podiel na španielskom titule pre Barcelonu, v druhej časti roka ho však prenasledovali zranenia.

Nominovaný je aj Ferguson

O cenu pre najlepšieho trénera sa uchádzajú bývalý kouč Bayernu Jupp Heynckes, Jürgen Klopp z Borussie Dortmund a Alex Ferguson, ktorý po 27 rokoch opustil lavičku Manchester United.

Bývalý hráč Košíc Nemanja Matič, ktorý má slovenský pas, je v nominácii na Cenu Ferenca Puskása za najkrajší gól roka. Naposledy ju získal Miroslav Stoch.

ribery_sita_600.jpg

Na MS sa na poslednú chvíľu dostalo aj Francúzsko Francka Ribéryho.

FOTO: SITA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zlatan je horší ako Messi a Ronaldo, rozhodlo hlasovanie