Vlhová prvé kolo nevyhrala. Jej šanca na víťazstvo je však veľká

Petra Vlhová v slalome vo švédskom stredisku Aare.
Petra Vlhová v slalome vo švédskom stredisku Aare. (Autor: Reuters)
TASR, SITA|12. mar 2022 o 10:50 (aktualizované 12. mar 2022 o 12:09)

Manko slovenskej lyžiarky je iba osem stotín.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Aare (Švédsko)

Ženy - slalom, 1. kolo:

1.

Lena Dürrová

Nemecko

50,73 s

2.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,08 s

3.

Anna Swennová-Larssonová

Švédsko

+ 0,11 s

4.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,25 s

5.

Katharina Liensbergerová

Rakúsko

+ 0,35 s

6.

Michelle Gisinová

Švajčiarsko

+ 0,38 s

7.

Aline Daniothová

Švajčiarsko

+ 0,55 s

8.

Ana Buciková

Slovinsko

+ 0,62 s

9.

Paula Moltzanová

USA

+ 0,65 s

10.

Mina Fuerst Holtmannová

Nórsko

+ 0,69 s

AARE. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má veľkú šancu na to, aby vo švédskom stredisku Aare dosiahla v priebehu 24 hodín druhé víťazstvo.

Po tom, ako ovládla piatkový obrovský slalom, si dobre vedie aj v slalome. Prvé kolo síce nevyhrala, no jej strata na vedúcu Lenu Dürrovú je iba osem stotín.

Zaujímavosťou je, že Nemka viedla aj olympijský slalom v Pekingu, ale po menej vydarenom druhom kole spadla na nemedailovú štvrtú pozíciu.

Už istá držiteľka slalomového glóbusu a zároveň olympijská šampiónka z Pekingu Vlhová vyštartovala na trať s trojkou. Na štarte musela trochu dlhšie počkať, kým upravia niektoré porušené bránky na trati.

Liptáčka predviedla plynulú a dynamickú jazdu, napriek tomu na medzičasoch pomerne výrazne zaostávala za Dürrovou. Stratu 72 stotín z tretieho medzičasu však napokon v cieli znížila na osem stotiniek a za seba odsunula Shiffrinovú.

O tri stotinky bola pomalšia Anna Swennová-Larssonová a Američanka Mikaela Shiffrinová sa zatiaľ musí uspokojiť so štvrtým miestom s mankom 25 stotín.

"Petra Vlhová predviedla skvelú dynamickú jazdu, na akú sme u nej zvyknutí. Lena Dürrová však bola ešte lepšia. Miestami to vyzeralo, že ani nehraní na tomto type snehu, skôr lieta po trati," uviedla v štúdiu ČT Sport Šárka Strachová, ktorá sa práve v Aare pred 15 rokmi stala majsterkou sveta v slalome.

Štartovať mala aj domáca Sara Hectorová, ale po včerajšom páde v obrovskom slalome si chce doliečiť menšie zranenie. Druhé kolo sa začne o 13.45 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová prvé kolo nevyhrala. Jej šanca na víťazstvo je však veľká