Vlhovú ovplyvnil výkon v obrovskom slalome. A Dubovská? Oh my God, reagoval expert

Petra Vlhová oslavuje na pódiu druhé miesto v slalome Svetového pohára v americkom Killingtone.
Petra Vlhová oslavuje na pódiu druhé miesto v slalome Svetového pohára v americkom Killingtone. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|27. nov 2023 o 07:30

Pavel Šťastný rozpráva o slalomových pretekoch.

BRATISLAVA. Tréner Pavel Šťastný, ktorý pôsobí na lyžiarskej akadémii v Killingtone, sa po slalomových pretekoch stretol so slovenskou reprezentantkou Petrou Vlhovou

„Preteky hodnotila výborne. Vravela, že to bolo najlepšie za šesť rokov, čo v USA súťaží. Pochvaľovala si podmienky a počasie. S výkonom bola spokojná ona i celý tím,“ uviedol. 

Slovenka obsadila v slalome druhé miesto. Nestačila iba na rivalku Mikaelu Shiffrinovú, ktorú do cieľa hnalo tisíce ľudí. 

„Každý rok sú diváci hlasnejší. Počujem ich na každom medzičase. Zakaždým, keď ho prejdem, tak ma povzbudzujú tak hlasno, že neviem, či som vpredu alebo vzadu. Cítim sa pod tlakom. Je úžasné lyžovať s takouto energiou.

Je to pre mňa špeciálny triumf na tomto mieste. Chcela som veľmi vyhrať a teším sa, že sa mi to podarilo. Verím, že to bola dobrá šou pre divákov,“ reagovala pre FIS víťazka.  

VIDEO: Mikaela Shiffrinová - 2. kolo

Sneh nebol priveľmi agresívny

Šťastný priznal, že Vlhovej jazdu v prvom kole mohol ovplyvniť i výkon v sobotňajšom obrovskom slalome. Slovenka v ňom obsadila desiatu priečku. Vyhrala Lara Gutová Behramiová. 

Problémy jej v predchádzajúci deň robil najmä agresívny sneh, ktorý sa jej zarezával do lyží a nevedela udržať čistú líniu. 

„Šla akoby so zatiahnutou ručnou brzdou, ale v druhom kole sa nahnevala a išla na doraz. Lyžovala výborne. Možno v jednej časti trochu viac podržala lyže, ale inak to bolo v poriadku,“ komentoval tréner jej vystúpenie v slalome. 

Kvalita snehovej pokrývky bola odlišná ako v sobotu. 

„Sneh sa dnes trošku zmenil, nebola taká veľká zima a trochu sa oteplilo. Nebol tak veľmi agresívny,“ pokračoval. 

„Som spokojná so svojou jazdou v druhom kole. Prvé mi však nevyšlo podľa predstáv a preto som dnes prehrala a skončila druhá. Mikaela bola silnejšia, ako ja. Nakoniec som opäť druhá. Keď som prišla do cieľa, myslela som si, že druhá jazda bude stačiť na víťazstvo. Bol to pekný súboj," uviedla slovenská pretekárka pre FIS.

VIDEO: Petra Vlhová - 2. kolo

Odskočili súperkám

Shiffrinová zajazdila obe kolá najrýchlejšie. „Mikaela bola v ľahkom pohybe a šla lepšie strmú pasáž ako v Levi. Mala čistejší záber a nestrácala spodnú lyžu. V Levi bola veľmi neskoro. Teraz bola agresívnejšia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovú ovplyvnil výkon v obrovskom slalome. A Dubovská? Oh my God, reagoval expert