Začalo to výrokom trénera. Chelsea môže prekonať klubový rekord

Diego Costa strieľa jediný gól zápasu.
Diego Costa strieľa jediný gól zápasu. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. dec 2016 o 11:15

Londýnsky klub vyhral už deväť zápasov za sebou.

LONDÝN. Keď na konci septembra prehral FC Chelsea v anglickej Premier League londýnske derby na pôde Arsenalu (0:3), tréner hostí Antonio Conte vyhlásil:

"Čaká nás ešte veľa práce. Momentálne máme dobré mužstvo akurát na papieri. Je to tímový problém, nejde o konkrétnych hráčov, no keď nič nefunguje, je ťažké uhrať priaznivý výsledok."

Prešli necelé tri mesiace a mužstvo zo Stamford Bridge sa postupne prebojovalo na líderskú pozíciu najvyššej anglickej súťaže.

Deväť výhier za sebou

Chelsea v nedeľu zvíťazila nad tímom West Bromwich Albion 1:0. Rozhodol Diego Costa, ktorý sa dvanástim gólom v sezóne prebojoval na čelo poradia kanonierov celej súťaže.

Hráči Chelsea triumfovali v deviatom ligovom súboji za sebou, keď naposledy nebodovali v spomenutom dueli s Arsenalom. Zaujímavé je aj skóre z uvedeného víťazného obdobia - 23:2.

Neprekvapuje ani tak ukazovateľ inkasovaných gólov, veď Talian Conte je známy prepracovanou defenzívou zo svojich predchádzajúcich pôsobísk, strelecká produktivita Londýnčanov v nedávnom období je však viac ako pozoruhodná.

"Vyhrali sme deviate stretnutie za sebou, čo je fantastické, pretože táto liga je nesmierne náročná. Pracujeme veľmi dobre," skonštatoval po nedeľnom dueli 47-ročný rodák z Lecce Antonio Conte.

Prekonajú rekord?

"Súperi sa snažia brzdiť náš futbal, preto musíme hrať trpezlivo. West Bromwich sa na nás pripravil veľmi dobre, čo sa týka defenzívy. Snažil sa uzatvoriť voľný priestor," podľa portálu soccerway.com niekdajší kormidelník Juventusu Turín či talianskej reprezentácie.

"V takýchto zápasoch sa vám hrá ľahšie, keď sa vám podarí streliť rýchly gól. Ak to nedokážete, zápas býva s pribúdajúcim časom čoraz ťažší. Nakoniec sme sa presadili a myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené," dodal.

Chelsea sa môže popýšiť víťaznou šnúrou s deväť a viac triumfmi piatykrát v histórii, čo sa doteraz nepodarilo žiadnemu tímu z Premier League.

Maximom Londýnčanov je 11-zápasová séria víťazstiev zavŕšená v septembri 2009, keď mužstvo viedol iný Talian - Carlo Ancelotti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Začalo to výrokom trénera. Chelsea môže prekonať klubový rekord