Za Norimberg dali v 5 kolách góly iba Slováci, Vittek ohraničil Mintála

TASR|7. mar 2005 o 11:09

Norimberg 7. marca (TASR) - Iba dvaja slovenskí futbalisti dali v posledných piatich kolách bundesligové góly 1. FC Norimberg. Zo 7 zásahov trafil Marek ...

Norimberg 7. marca (TASR) - Iba dvaja slovenskí futbalisti dali v posledných piatich kolách bundesligové góly 1. FC Norimberg. Zo 7 zásahov trafil Marek Mintál päťkrát, pričom jeho internú klubovú sériu ohraničil dvoma gólmi Róbert Vittek. Ten trafil 5. februára v 20. kole proti Hamburgu (1:3), potom nechal tri kolá v rade strieľať góly iba Žilinčana a po jeho piatom zásahu poslednú sobotu proti Dortmundu (2:2) uzavrel päťkolovú mizériu bavorského tímu. Norimberg zaznamenal v týchto zápasoch 7 "slovenských" gólov, ale na jediný bod to stačilo iba v aktuálnom súboji s Borussiou.

Pritom 1. FC začal jarnú časť bundesligy veľkolepo víťazstvom na pôde favorizovaného Stuttgartu a nič nenasvedčovalo streleckým suchotám. Mintál dal "iba" jeden zo štyroch gólov, ktoré vyústili do senzačného triumfu 4:2. Odvtedy však Norimberg v tabuľke klesá, na 15. mieste ho delí iba jedna priečka od prepadliska návratu do druhej ligy a zaujímava je iba hra čísiel v podaní slovenského kanoniera. Mintál ako stredopoliar dal v šiestich jarných kolách 6 z 11 gólov svojho mužstva, pričom sa zo zásahu netešil len v jednom prípade. Dvadsaťsedemročný "Fantóm" má v tejto sezóne na svojom konte už 19 kúskov a s obrovským náskokom vedie tabuľku strelcov v najvyššej nemeckej súťaži pred Brémčanom Miroslavom Klosem (14).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov