WTA, Indian Wells: Hantuchová do osemfinále

SITA|11. mar 2007 o 21:05

INDIAN WELLS 11. marca (SITA) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová ako štrnásta nasadená v nedeľňajšom zápase 3. kola (šestnásťfinále) na turnaji WTA Tour Pacific Life Open (Tier I, dotácia 2,1 milióna ...

INDIAN WELLS 11. marca (SITA) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová ako štrnásta nasadená v nedeľňajšom zápase 3. kola (šestnásťfinále) na turnaji WTA Tour Pacific Life Open (Tier I, dotácia 2,1 milióna USD, tvrdý povrch Plexipave vonku) v americkom Indian Wells vyhrala za 97 minút nad osemnástkou žrebu Taliankou Francescou Schiavoneovou 6:2, 7:6 (3) a znížila skóre vzájomných súbojov na 1:2. V osemfinále sa stretne s úspešnejšou z nedeľňajšieho súboja trojky "pavúka“ Švajčiarky Martiny Hingisovej s rakúskou kvalifikantkou Yvonne Meusburgerovou. Papierovo sa teda črtá repríza súboja podtatranských rodáčok, ktorý sa udial minulý štvrtok vo štvrťfinále v katarskej Dauhe. Dvadsaťtriročná popradská rodáčka vtedy zdolala 26-ročnú pôvodom Košičanku 1:6, 6:4, 6:4, hoci prehrávala už 1:6, 1:4 a 15:30. Hantuchová v roku 2002 práve v areáli Indian Wells Tennis Garden pri kalifornskom Palm Springs a práve zásluhou triumfu vo finále nad Hingisovou (6:3, 6:4) získala svoj premiérový a zatiaľ jediný titul na okruhu WTA. Teraz už má istotu zisku 65 bodov do rebríčka a šeku na 17 890 USD. V prípade ďalšieho úspechu by to bolo 115 bodov a 36 400 USD.

Slovenka v nedeľu v úvodnom sete zobrala 26-ročnej súperke podanie vo štvrtom geme a zopakovala to v ôsmej hre, čo znamenalo hladké víťazstvo 6:2. Hneď na úvod druhého dejstva Hantuchová sama dvojchybou premenila milánskej rodáčke brejkbal. Z nepriaznivého stavu 0:2 sa však okamžite dostala (2:2) a rebrejkom v šiestom geme vykompenzovala ďalšiu stratu servisu. Hrozba tretieho setu pre Hantuchová prišla v jedenástej hre, keď predtým za stavu 5:4 pri Schiavoneovej podaní bola len dve loptičky od postupu. Napokon rozhodovala skrátená hra, v ktorej sa prvý minibrejk podaril slovenskej tenistke a od stavu 4:2 už povolila Talianke len jeden bod.


Výsledok:


Dvojhra - 3. kolo (šestnásťfinále):

Daniela Hantuchová (14-SR) - Francesca Schiavoneová (18-Tal.) 6:2, 7:6 (3) za 97 minút


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»WTA, Indian Wells: Hantuchová do osemfinále