Wozniacka vyhrala turnaj v Dubaji, vracia sa na post svetovej jednotky

TASR|20. feb 2011 o 18:11

Víťazkou tenisového turnaja WTA v Dubaji sa stala najvyššie nasadená Dánka Caroline Wozniacka.

DUBAJ. Víťazkou tenisového turnaja WTA v Dubaji sa stala najvyššie nasadená Dánka Caroline Wozniacka, ktorá vo finále zdolala šestnástu nasadenú Rusku Svetlanu Kuznecovovú hladko v dvoch setoch 6:1, 6:3.

Rodáčka z Odense sa v pondelok po týždni vráti na post svetovej jednotky, kde vystrieda Belgičanku Kim Clijstersovú.

Dvadsaťročná Wozniacka získala svoj 13. singlový titul na hlavnom profesionálnom okruhu. Istotu predstihnutia Belgičanky Kim Clijstersovej už po týždni mala Wozniacka už od postupu do semifinále. Líderkou bude ešte minimálne počas marcového podujatia v kalifornskom Indian Wells, takže k predchádzajúcim 18 týždňom na čele systému pridá aspoň 5 týždňov a posunie sa v tomto smere na 11. pozíciu v historickom poradí.

Wozniacka si odnáša 900 bodov do hodnotenia a šek na 360 000 USD. Skóre zo vzájomných duelov s Kuznecovovou upravila na 4:2, potvrdila vlaňajší semifinálový úspech z Montrealu. Zdolanej dvojnásobnej grandslamovej šampiónke Kuznecovovej patrí 620 bodov a 180 000 dolárov.

Americká reprezentantka Liezel Huberová a Španielka María José Martínezová-Sánchezová získali dubajský titul vo štvorhre. Dvojky deblovej súťaže zvíťazili v nedeľňajšom finále nad jednotkami "pavúka", Češkou Květou Peschkeovou a Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, za 96 minút 7:6 (5), 6:3.

Výsledky:

Dvojhra - finále: Caroline Wozniacka (1-Dán.) - Svetlana Kuznecovová (16-Rus.) 6:1, 6:3

Štvorhra - finále: Liezel Huberová, María José Martínezová-Sánchezová (Šp.-2) - Květa Peschkeová, Katarina Srebotniková (ČR/Slovin.-1) 7:6 (5), 6:3 za 96 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wozniacka vyhrala turnaj v Dubaji, vracia sa na post svetovej jednotky