Wimbledon - Gajdošovej po boji stop v semifinále

SITA|5. júl 2003 o 17:12

LONDÝN 5. júla (SITA) - Slovenská tenistka Jarmila Gajdošová nepostúpila do finále juniorskej dvojhry na treťom grandslamovom turnaji roka vo Wimbledone. Šestnásťročná Slovenka z pozície turnajovej štvorky podľahla v semifinále nenasadenej a o rok staršej

Belgičanke Kirsten Flipkensovej po náročnom trojsetovom boji 6:2, 4:6, 8:10. Gajdošová mohla stretnutie v rozhodujúcom treťom sete niekoľkokrát rozhodnúť vo svoj prospech. Za stavu 6:5 i 8:7 podávala na víťazstvo, ale súperke sa zakaždým vydaril rebrejk. Defintívne rozhodnutie padlo v 18. geme, keď za stavu 8:9 Slovenka po siedmy raz stratila servis a tým aj celý zápas. Napriek tesnej prehre Gajdošová vo Wimbledone vyrovnala svoj doteraz najväčší grandslamový úspech, ktorým bolo semifinále z vlaňajšieho US Open v New Yorku.

Aktuálne ôsma hráčka juniorského rebríčka Gajdošová dosiahla v tomto roku obrovský výkonnostný skok. V apríli na svojom premiérovom turnaji na hlavnom ženskom okruhu WTA Tour v Budapešti skončila svoju púť až v semifniále a v rebríčka WTA jej medzi ženami aktuálne patrí 239. priečka.


Dvojhra junioriek - semifinále - súhrn:

Jarmila Gajdošová (4-SR) - Kirsten Flipkensová (Belg.) 6:2, 4:6, 8:10

Anna Tchakvetadzeová (Rus.) - Emma Laineová (11-Fín.) 6:4, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon - Gajdošovej po boji stop v semifinále