Volejbalista Vitko má za vzor Cristiana Ronalda

Marián Vitko. Nová posila košických volejbalistov.
Marián Vitko. Nová posila košických volejbalistov. (Autor: archív klubu)
Patrik Fotta|6. sep 2016 o 00:00

Do metropoly východu prišiel pred vyše mesiacom. Vraj sú tu pekné baby.

KOŠICE. Volejbalistov VK KDS Šport Košice posilnil v lete aj libero Marián Vitko, ktorý vo vlaňajšej sezóne obliekal dres Svidníka. Aklimatizovať sa v novom prostredí mu pomohli aj bývalí spoluhráči.

Okrem volejbalu si rád zahrá aj futbal, ktorý patrí k jeho obľúbeným športom. Je fanúšikom Realu Madrid a špeciálne Cristiana Ronalda.

Do metropoly východu prišiel pred vyše mesiacom a za ten čas sa už stihol v novom tíme udomácniť.

„Je tu super partia. Veľmi dobre skombinovaní mladí hráči s tými skúsenejšími, z ktorých niektorí hrali aj v zahraničných ligách, takže to zatiaľ vnímam len pozitívne. Navyše som tu mal niekoľko spoluhráčov, s ktorými som hrával vo Svidníku a ostatných som poznal zo vzájomných zápasov lige,“ povedal Marián Vitko.

Futbal musel ísť bokom

Jedným z kľúčových faktorov pri jeho rozhodovaní o prestupe bol aj košický tréner Richard Vlkolinský.

„Určite to veľmi zavážilo a dá sa povedať, že som prestúpil aj kvôli nemu. Viem, že má skvelé tréningy a dáva dôraz na disciplínu a morálku. Teším sa teda, že budem pôsobiť pod jeho vedením,“ povedal Vitko, ktorý zvládol aj náročný úvod letnej prípravy vo Vysokých Tatrách.

„Bola to zaberačka, ale jednoznačne to má niečo do seba. Možno máme teraz tvrdé odpálené nohy, ale výsledok sa ukáže neskôr, keď budeme hrať možno o medaily alebo popredné priečky a vtedy sa zvykne letná príprava prejaviť.“

Volejbal nebol pre Vitka v detských časoch športom číslo jedna. Inklinoval k futbalu, ktorý si aj teraz zvykne s kamarátmi občas zahrať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalista Vitko má za vzor Cristiana Ronalda