Volandri sa môže hneď vrátiť na dvorce

SITA|31. mar 2009 o 16:42

Taliansky tenista Filippo Volandri uspel u Športového arbitrážneho súdu vo švajčiarskom Lausanne so svojím odvolaním sa proti trojmesačnému trestu za porušenie dopingových pravidiel a predznamenal žiadosť o odškodné od Medzinárodnej tenisovej federácie.

RÍM. Taliansky tenista Filippo Volandri uspel u Športového arbitrážneho súdu (CAS) vo švajčiarskom Lausanne so svojím odvolaním sa proti trojmesačnému trestu za porušenie dopingových pravidiel a predznamenal žiadosť o odškodné od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

"Niekto urobil chybu a zaplatí za ňu," povedal Volandri a dodal: "Nočná mora je preč. CAS uznal moju verziu. Látku som použil výhradne z liečebných dôvodov." Taliana potrestali za údajné používanie medikamentu proti astme salbutamol nad rámec bežnej potreby. Volandri tvrdil, že v noci pred odberom vzorky na antidopingovú kontrolu mal viacero záchvatov.

Sankciu spätne anulovali a hráčovi vrátia pôvodne odňaté body do svetového rebríčka ATP i získané prémie (v sledovanom období to bolo 166 000 USD) - s výnimkou vlaňajšieho turnaja v kalifornskom Indian Wells, počas ktorého mal pozitívny nález.

Volandriho suspendovali krátko pred januárovými melbournskými grandslamovými Australian Open a zákaz štartu by mu uplynul 14. apríla. Dvadsaťsedemročný rodák z Livorna, momentálne 161. v renkingu (bol však už aj na 25. priečke), sa okamžite môže vrátiť na dvorce a hodlá to urobiť budúci týždeň na challengeri v Monze.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Volandri sa môže hneď vrátiť na dvorce