Vlastný gól Kramera, aký sa často nevidí. Preloboval vlastného brankára

Radosť futbalistov Dortmundu.
Radosť futbalistov Dortmundu. (Autor: SITA/AP)
TASR|9. nov 2014 o 17:35

Dortmund prelomil mizériu, zdolal Mönchengladbach, Borussia sa odlepila od dna tabuľky.

BERLÍN. Vlastný gól Christopha Kramera prelomil mizériu futbalistov Borussie Dortmund. Vicemajster vďaka nemu triumfoval v nedeľňajšom zápase 11. kola nemeckej bundesligy nad Mönchengladbachom 1:0 a po siedmich dueloch za sebou či takmer dvoch mesiacoch sa v najvyššej domácej súťaži opäť tešil z víťazstva.

Zároveň sa odlepil zo 17. miesta tabuľky a s desiatimi bodmi sa nachádza nad zónou zostupu na 15. priečke. Hostia prehrali prvýkrát v sezóne a z 3. miesta strácajú na vedúci Bayern už sedem bodov.

Domáci sa od začiatku zahryzli do svojho súpera a do vedenia ich mohol dostať aktívny Reus. V 2. minúte však mieril len tesne vedľa ľavej žrde a o sedem minút neskôr ju priamo nastrelil.

Gól na kopačke mal v závere polčasu aj Mchitarjan s Aubameyangom, pri hosťoch však, ako pri mnohých súperoch Dortmundu v tejto sezóne v bundeslige, stálo šťastie a v bráne dobre postavený Sommer.

Brankár stál vysoko

Rozhodujúci moment napokon prišiel v 58. minúte. Domáci išli zaslúžene do vedenia, hoci sa na góle vôbec nepodieľali.

Hráči Mönchengladbachu mali loptu pod kontrolou, tá sa po sérii prihrávok dostala až ku Kramerovi, ktorý ju zo stredu ihriska poslal späť na Sommera.

Brankár hostí sa však nachádzal vysoko pred bránkovou čiarou a na presne mierenú strelu svojho spoluhráča bol prikrátky. Pozrite si video od približne 3:20 minúty.

Wolfsburg si poradili doma s Hamburgom 2:0 a poistil si druhé miesto v tabuľke. Wolfburg, ktorý dosiahol už šieste ligové víťazstvo v rade, zaostáva v tabuľke za Bayernom stále len o štyri body.

Nemecko - Bundesliga - 11. kolo

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 2:0 (1:0)

Góly: 27. Olič, 63. Hunt

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 1:0 (0:0)

Gól: 58. Kramer (vl.)

Pozrite si ešte gól Wanyamu zo Southamptonu, ktorým rozhodol o výhre svojho tímu na ihrisku Hullu 1:0 pred týždňom v Premier League. Victor Wanyama v tomto prípade preloboval správneho brankára, potrestal tak chybu gólmana Eldina Jakupovića z Bosny:

animation.gif

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Vlastný gól Kramera, aký sa často nevidí. Preloboval vlastného brankára