Vilanova končí ako tréner Barcelony

Sportnet|19. júl 2013 o 18:25

Španielske médiá v piatok podvečer oznámili odchod Tita Vilanovu z postu trénera Barcelony. Dôvodom je jeho boj s rakovinou.

BRATISLAVA. Tréner úradujúceho španielskeho futbalového majstra FC Barcelona Tito Vilanova zo zdravotných dôvodov s okamžitou platnosťou odstúpil zo svojej funkcie.

Informoval o tom prezident katalánskeho veľkoklubu Sandro Rosell na piatkovej večernej tlačovej konferencii s dodatkom, že meno nového kouča by malo vedenie klubu oznámiť začiatkom budúceho týždňa.

"Po vyhodnotení rutinných lekárskych testov bolo Titovi Vilanovovi odporučené, aby pokračoval v liečbe, čo mu však neumožňuje plne zastávať funkciu hlavného kormidelníka. Chcel by som všetkých poprosiť, najmä zástupcov médií, aby mu od tohto momentu aj počas procedúr dopriali maximálne súkromie," povedal Rosell.

"Moje myšlienky teraz patria Titovi Vilanovovi, jeho rodine a FC Barcelona," uviedol v krátkosti aj prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter.

Štyridsaťštyriročný Vilanova posledné roky bojoval s rakovinou hrtanu, dva mesiace sa liečil v newyorskom Memorial Sloan-Kattering Centre, kde sa podroboval rádioterapii a chemoterapii.

Vilanova sa 20. decembra 2012 podrobil druhej operácii slinných žliaz postihnutých zhubným ochorením. Nakrátko sa vrátil do metropoly Katalánska, no od polovice januára bol opäť mimo tímu, keď odcestoval do New Yorku a Barcelončanov v zápasoch i na tréningoch viedol jeho asistent Jordi Roura.

V španielskych médiách sa ešte v piatok objavili špekulácie, že na uvoľnené miesto by mohol zasadnúť Joan "Rubi" Ferrer, ktorého vedenie FCB vymenovalo koncom júna do pozície asistenta trénera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Vilanova končí ako tréner Barcelony