Ventoso vyhral 6. etapu Giro d'Italia

TASR|12. máj 2011 o 16:45

Španiel Francisco Ventoso sa stal víťazom štvrtkovej 6. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Orvieta do Fiuggi a merala 216 km.

MILÁNO. Španiel Francisco Ventoso sa stal víťazom štvrtkovej 6. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Orvieta do Fiuggi a merala 216 km. Jazdec tímu Movistar dosiahol čas 5:19:39 h. Na druhom mieste skončil Talian Alessandro Petacchi, aj tretiu priečku obsadil domáci cyklista - Roberto Ferrari, obaja mali rovnaký čas ako víťaz.

Ružový dres pre priebežného celkového lídra si udržal aj po šiestej etape Holanďan Pieter Weening v službách Rabobanku. Weening vedie celkovo o 2 sekundy pred dvojicou jazdcov HTC - Highroad Marcom Pinottim a Konstantinom Sivcovom.

Organizátori Giro d'Italia vo štvrtok uviedli, že nedeľňajšia 9. etapa s horským dojazdom k sopke Etny by sa mala uskutočniť napriek nočným erupciám zo stredy na štvrtok. Sicílska sopka začala chrliť lávu a popol, čo si vyžiadalo dočasné zatvorenie letiska v Catanii, ktoré pokryl sopečný prach. Erupcie sprevádzali podľa talianskeho geofyzikálneho a vulkanologického inštitútu aj menšie otrasy.

Deviata etapa bude podľa itinerára merať 169 km, pričom jej cieľ by sa mal nachádzať v nadmorskej výške 1892 metrov nad morom.

"Nedeľňajšia etapa nie je ohrozená. Otázny zostáva iba záverečný 6,5-km dlhý úsek na Etne. Nasadené tímy však pracujú na vyčistení celej cesty," skonštatoval riaditeľ pretekov Angelo Zomegnan.

Pretekár tímu Rabobank Tom Slagter po páde v piatej etape cyklistických pretekov Giro d'Italia na podujatí končí. Vo štvrtok síce opustil nemocnicu, ale oznámil, že sa sa vráti späť do Holandska.

Podľa vedenie tímu trpel holandský cyklista pri páde otras mozgu, zlomeninu očnice povrchové zranenia. Noc strávil v nemocnici v Orviete.

Slagter sa v stredu prevrátil dozadu z bicykla počas stúpanie v piatej etape, keď sa snažil uchopiť fľašu s vodou. Okamžite ho previezli do nemocnice.

Tohtoročné Giro d'Italia ovplyvnila smrť belgického pretekára Woutera Weylandta, ktorý zomrel v pondelok po páde z bicykla vo vysokej rýchlosti.

Výsledky:

6. etapa (Orvieto - Fiuggi 216 km): 1. Francisco Ventoso (Šp.) Movistar 5:19:39 h, 2. Alessandro Petacchi (Tal.) Lampre, 3. Roberto Ferrari (Tal.) Androni Giocattoli, 4. Danilo Di Luca (Tal.) Kaťuša, 5. Davide Appollonio (Tal.) Sky Procycling, 6. Michele Scarponi (Tal.) Lampre - všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 6. etape: 1. Pieter Weening (Hol.) Rabobank 20:15:12 h, 2. Konstantin Sivcov (Biel.) HTC-Highroad a Marco Pinotti (Tal.) HTC-Highroad obaja +2 s, 4. Christophe Le Mevel (Fr.) Garmin-Cervelo +5, 5. Pablo Lastras Garcia (Šp.) Movistar +22, 6. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale +24.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Ventoso vyhral 6. etapu Giro d'Italia