Vedenie súťaže obvinilo NHLPA z obmedzovania práv hráčov

TASR|28. mar 2005 o 13:41

New York 28. marca (TASR) - Vedenie NHL obvinilo Hráčsku asociáciu NHL (NHLPA) za nekorektný postup v personálnych otázkach. Hráčska asociácia podľa NHL ...

New York 28. marca (TASR) - Vedenie NHL obvinilo Hráčsku asociáciu NHL (NHLPA) za nekorektný postup v personálnych otázkach. Hráčska asociácia podľa NHL môže sankcionovať svojich členov, ktorí by na jeseň chceli hrať aj v prípade, ak by nebola uzavretá nová kolektívna zmluva, čo vedenie súťaže považuje za hrubý nátlak a porušenie práv hokejistov.

NHL a NHLPA sa od septembra nevedia dohodnúť na novej kolektívnej zmluve a funkcionári z tohto dôvodu zrušili celú sezónu. V prípade, ak sa obe strany nedohodnú na novej zmluve včas, chce vedenie NHL začať budúci ročník s novými hráčmi. Hokejisti združení v NHLPA dostávajú počas lockoutu od únie mesačne od 5000 do 10.000 dolárov. "Prax, podľa ktorej hokejisti dostávajú podporu iba keď súhlasia s tým, že nebudú hrať NHL pokiaľ sa neuzatvorí nová kolektívna zmluva, je nátlaková a podľa pracovných zákonov je v rozpore s právami hráčov," vyhlásil Bill Daly.

Vedenie hráčskej únie však nepovažuje obvinenia NHL za oprávnené. "Obvinenia NHL sú neopodstatnené," uvádza sa vo vyhlásení NHLPA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vedenie súťaže obvinilo NHLPA z obmedzovania práv hráčov