Vedenie hokejového zväzu zrušilo trest pre Lintnera

Richard Lintner.
Richard Lintner. (Autor: TASR)
Marián Szűcs|2. mar 2016 o 12:11

Šéf najvyššej slovenskej hokejovej súťaže uspel s odvolaním voči pokute 1600 eur a trestu zákazu činnosti na štyri mesiace.

BRATISLAVA. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) zrušil trest pre Richarda Lintnera, šéfa spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi Tipsport ligu.

Vedenie zväzu trest zrušilo na svojom zasadnutí ešte 24. februára. „Členovia Výkonného výboru sa stotožnili s odvolaním Richarda Lintnera a odvolaniu vyhoveli,“ uviedol pre SME Ľuboš Schwarzbacher, mediálny poradca SZĽH.

Pokuta a zákaz činnosti

Pokutu vo výške 1600 eur a trest zákazu činnosti na štyri mesiace udelila Lintnerovi disciplinárna komisia hokejového zväzu pod vedením Jozefa Vrábela na zasadnutí 1. februára. Dôvodom trestu bolo opakované nerešpektovanie rozhodnutí disciplinárky.

Verdikt prijala disciplinárka nadpolovičnou väčšinou (okrem Vrábela má ďalších troch členov).

Vrábel v rozhovore pre SME priznal, že na spomínanom zasadnutí 1. februára na Lintnera nakričal. Po ostrej výmene názorov šéf Pro-Hokeja zo zasadnutia odišiel.

„Je to ďalší z viacerých smiešnych útokov voči mne a našej lige. Beriem takéto kroky ako hlúpe a snažím sa nevšímať si ich," reagoval vtedy Lintner.

Zrušili aj iné tresty

Voči trestu sa odvolal a výkonný výbor mu podľa očakávaní vyhovel. Vedenie hokejového zväzu už predtým zrušilo iné sporné rozhodnutia disciplinárky pod vedením Vrábela – napríklad trest brankárovi Marekovi Čiliakovi za jeho kritické výroky o situácii v slovenskom hokeji.

Vedenie zväzu ešte začiatkom februára Vrábela odvolalo z funkcie. „Aj preto, že svojimi rozhodnutiami dlhodobo komplikoval atmosféru v hokejovom hnutí,“ reagoval zväz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Vedenie hokejového zväzu zrušilo trest pre Lintnera