Vedenie FC Chelsea potrestá Colea za kritiku FA

TASR|6. okt 2012 o 19:59

Vedenie anglického futbalového klubu FC Chelsea potrestá Ashleyho Cola za urážlivé výroky adresované Anglickej futbalovej asociácie (FA), ktoré uverejnil na Twitteri.

LONDÝN.

FA uznala kapitána Chelsea Johna Terryho, ktorý čelil obvineniam z rasového útoku proti hráčovi Queens Park Rangers Antonovi Ferdinandovi, vinným a potrestala ho štvorzápasovým dištancom a pokutou 220.000 libier. Okrem toho kritizovala Colea za účasť na obhajobe svojho spoluhráča. Po oznámení trestu Cole napísal na Twitteri: "Skvelé, takže ja som klamal, banda idiotov z FA".

Cole neskôr správu vymazal a prostredníctvom svojho advokáta sa ospravedlnil. "Práve som dotrénoval a videl som v televízii, čo o mne povedala FA. Bol som naozaj nahnevaný a napísal som to v návale zlosti. Ospravedlňujem sa za svoje komentáre na adresu FA," vyhlásil.

"Máme určité pravidlá komunikácie cez sociálne médiá, na základe ktorých bude proti Coleovi vedené disciplinárne konanie za jeho výroky," povedal kouč Roberto di Matteo po sobotňajšom zápase Chelsea s Norwich City, v ktorom jeho zverenci vyhrali 4:1.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Vedenie FC Chelsea potrestá Colea za kritiku FA