Alaphilippe vyhral prestížnu klasiku, obhajca nemohol štartovať

Julian Alaphilippe.
Julian Alaphilippe. (Autor: Reuters)
Sportnet, TASR, SITA|21. apr 2021 o 16:12 (aktualizované 21. apr 2021 o 17:31)

Francúz zdolal svojho veľkého rivala.

Valónsky šíp 2021

1.

Julian Alaphilippe

Francúzsko

Deceunick - Quick Step 

4:36:25 h

2.

Primož Roglič

Slovinsko

Jumbo-Visma

+0 s

3.

Alejandro Valverde

Španielsko

Movistar

+0 s

4.

Michael Woods

Kanada

Israel Start-Up Nation

+0 s

5.

Warren Barguil 

Francúzsko

Team Arkéa Samsic

+0 s

6.

Thomas Pidcock

Veľká Británia

Ineos Grenadiers

+0 s

BRATISLAVA. Víťazom 85. ročníka cyklistickej klasiky Valónsky šíp sa stal Julian Alaphilippe z tímu Deceunick - Quick Step. Pri stúpaní na legendárny Mur de Huy mal najviac síl a tesne triumfoval pred Primožom Rogličom.

Slovinec nastúpil približne 300 metrov pred cieľom a zdalo sa, že jeho útok bude úspešný. Alaphilippe sa však nevzdal, dokázal sa na neho dotiahnuť a nadviazal na víťazstvá z rokov 2018 a 2019. 

Pre Francúza to bolo 35. víťazstvo v jeho profesionálnej kariére. 

"Chcel som ukázať, že som veľmi silný po mentálnej stránke. Od začiatku sezóny som toho veľa nevyhral, to ma však nezastavilo, aby som si v pelotóne neužíval zábavu. Chcel som povstať a podarilo sa mi to.

Navyše, na tak náročnom podujatí, medzi aké Valónsky šíp nepochybne patrí. Skvelú prácu dnes odviedol celý tím, som na neho pyšný. Finiš nebol jednoduchý, veď pred sebou som mal Rogliča a za sebou Valverdeho," povedal Alaphilippe.

Na štart pretekov sa nemohol postaviť minuloročný víťaz Švajčiar Marc Hirschi či úradujúci šampión Tour de France Tadej Pogačar zo Slovinska.

Dôvodom bol výskyt koronavírusu v tíme UAE Emirates.

Po príchode do Belgicka mali v nedeľu pozitívny test taliansky jazdec Diego Ulissi a nemenovaný člen realizačného tímu. Testy predtým aj potom mali obaja negatívne, ale pravidlá tímu nedovolili súťažiť.

Tím vo svojom oficiálnom vyhlásení uviedol, že bude musieť vynechať aj nedeľňajšiu monumentálnu klasiku Liége - Bastogne - Liége.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Alaphilippe vyhral prestížnu klasiku, obhajca nemohol štartovať