V Ružomberku preradili hráčov do B-mužstva

SITA|15. máj 2012 o 14:37

Neuspokojivé výsledky futbalového klubu MFK Ružomberok majú za následok preradenie trojice hráčov do rezervného mužstva.

RUŽOMBEROK. Z corgoňligového "áčka" do druholigového "béčka" preradilo vedenie klubu Miroslava Poliačeka, Jána Chovanca a Štefana Pekára, pred necelými dvoma týždňami rovnako "pochodilo" aj duo Miroslav Markovič, Peter Hoferica.

Ružomberčania figurujú dve kolá pred koncom najvyššej slovenskej súťaže na šiestom mieste so ziskom 41 bodov, ale nepodarilo sa im naplniť predsezónne ambície prebojovať sa do pohárovej Európy a práve to bola príčina "preriedenia" kádra.

"V našom mužstve dlhodobo fungovala pozitívna motivácia formou nejakých odmien za víťazné zápasy. Nedosiahlo to však želaný efekt a my sme chceli ukázať hráčom, že existuje aj negatívna motivácia. Deklarovali sme to už dlhšie, ale k preradeniu hráčom sme pristúpili až teraz," povedal v utorok popoludní pre agentúru SITA generálny riaditeľ mužstva spod Čebraťa Milan Baraník.

Ružomberok v rámci Corgoň ligy 2011/2012 odohrá ešte duely na ihrisku Spartaka Trnava (streda 16. mája) a doma s Banskou Bystricou (nedeľa 20. mája).

"Dve kolá pred koncom je definitívne jasné, že nedosiahneme želané méty. Možno bola chyba, že sme k takémuto kroku nepristúpili už skôr. Osobne si myslím, že by sme skončili v tabuľke vyššie. Napriek tomu sme pripravení pokračovať v takýchto krokoch a aj keď je sezóna už takmer na konci, pokojne preradíme do rezervy aj ďalších hráčov. Možno si niekto povie, že už je to zbytočné, že už nemáme o čo hrať, ale my chceme dôstojne reprezentovať klub a dohrať sezónu so cťou," pokračoval Milan Baraník.

Po skončení tejto sezóny už nerátajú so službami hlavného trénera Aleša Křečka. Český kouč prebral mužstvo od 10. kola po Ladislavovi Jurkemikovi a spočiatku sa mu darilo. Jeho zverenci boli po jesennej časti na šiestej pozícii, pričom za vedúcimi Žilinčanmi zaostávali len o päť bodov. Záver tohto súťažného ročníka však Ružomberčanom nevyšiel podľa predstáv.

"Celý realizačný tím má zmluvu na dobu určitú a tieto kontrakty nepredĺžime. Inými slovami, v budúcej sezóne budeme mať nového trénera," povedal Baraník a pri otázke o medializovanom možnom zániku druholigového B-mužstva MFK reagoval: "Oficiálne môžem povedať, že sme neprihlásili B-mužstvo do žiadnej súťaže organizovanej Úniou ligových klubov. K existencii 'béčka' ako takého by som sa zatiaľ nechcel vyjadrovať."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Ružomberku preradili hráčov do B-mužstva