V Ružomberku definitívne Bah z Mali, na skúške Čech Pešír

SITA|28. jan 2009 o 18:22

Vedenie slovenského corgoňligového klubu MFK Ružomberok angažovalo definitívne do svojich radov 20-ročného afrického futbalistu Amadoua Baha´.

RUŽOMBEROK. Vedenie slovenského corgoňligového klubu MFK Ružomberok angažovalo definitívne do svojich radov 20-ročného afrického futbalistu Amadoua Baha, ktorý sa už dva týždne pripravoval s klubom spod Čebraťa. "

Ide o mládežníckeho reprezentanta Mali, ktorý prichádza zo svojej domoviny k nám ako voľný hráč. Bah je univerzál v strede poľa, schopný nastupovať v pozícii defenzívneho i ofenzívneho záložníka. Dohodli sme sa s ním na podmienkach ročnej zmluvy," uviedol pre agentúru SITA obchodný riaditeľ a tlačový hovorca ružomberského klubu Michal Mertinyák.

Český kormidelník aktuálne 6. mužstva Corgoň ligy 2008/2009 Michal Bílek bude mať v jarnej časti najvyššej slovenskej súťaže možno k dispozícii aj ďalšiu novú tvár - krajana Tomáša Pešíra (nar. 30. 5. 1981). Dvadsaťsedemročný český útočník je od utorka v Ružomberku na skúške a v stredajšom prípravnom stretnutí proti ŠK Aqua Turčianske Teplice (II. liga, výsledok 6:0) strelil na umelej tráve MFK dva góly. "Pešír nie je až taký typický zakončovateľ, ale dnes potvrdil, že zvláda dobre aj koncovku. V našom mužstve bude približne týždeň, tréneri si tohto skúseného hráča, ktorý pôsobil v Turecku, Škótsku i Poľsku, otestujú aj v sobotňajšom stretnutí proti Zlatým Moravciam. Pešír na jeseň účinkoval v poľskom klube najvyššej súťaže Jagiellonia Bialystok, v súčasnosti je už voľný hráč. V jeho prípade sú zatiaľ akékoľvek závery predčasné," poznamenal M. Mertinyák.

Bývalý český reprezentant do 21 rokov si v doterajšej kariére obliekal dresy FK Chmel Blšany, SK Slavia Praha a FK SIAD Most, v zahraničí hral Tomáš Pešír za turecký Kayserispor, škótsky FC Livingston i spomenutý Bialystok, pred tromi rokmi skúšali 185 cm vysokého útočníka aj v anglickom Stoke City a gréckom klube Iraklis Solún.

Nachádzate sa tu:
Domov