V prvom súboji o Stanley Cup sa aj hrýzlo

Incident, pri ktorom Burrows (v modrom) pohrýzol Bergerona.
Incident, pri ktorom Burrows (v modrom) pohrýzol Bergerona. (Autor: SITA/AP)
TASR|2. jún 2011 o 12:30

Úvodný zápas finále play off zámorskej NHL priniesol okrem niekoľkých zaujímavých hokejových momentov aj pár zákerných ťahov.

Úvodný zápas finále play off zámorskej NHL priniesol okrem niekoľkých zaujímavých hokejových momentov aj pár zákerných ťahov.

VANCOUVER. Šplechnutie vody z fľaše do tváre Dana Hamhuisa jedným z bostonských hráčov na striedačke by sa ešte dalo ospravedlniť, no konanie Alexandra Burrowsa už nie.

Tridsaťročný krídelník, ktorý v prvom "sedinovskom" útoku Vancouvru plní úlohu akéhosi "rozbíjača", využil počas šarvátky pri bostonskej bránke chvíľku, keď mu Patrice Bergeron rukavicou strčil do brady a zahryzol sa súperovi do ukazováka.

Protihráč pohrýzol Bergerona do ukazováka

"Neprekáža mi tvrdá hra, ani tie mely v závere stretnutia, pokiaľ ide iba o strkanice a pár úderov. No pohryznutie, to je iná káva," komentoval pre denník Boston Globe šokujúci incident Bergeron.

Čiarový rozhodca, ktorý oddeľoval hráčov, bol v danom momente otočený chrbtom. Skutok si nevšimli ani jeho pruhovaní kolegovia, takže vinníka nepotrestali.

Obaja hráči dostali menšie tresty, ale iba za vzájomnú strkanicu Bergeron dvojminútový, Burrows štvorminútový za hrubosť. Center Bruins sa však po zápase v šatni nechal počuť, že nešlo iba o bežný súboj a jeho slová potvrdzovala aj bandáž na ukazováku.

"Mierne sa mi zahryzol do prstu. No nechcem tu vyplakávať, je na vedení ligy, aby rozhodlo o prípadnom treste. Som si istý, že si na to niekto hore posvieti," myslí si Bergeron.

Nebol to úmysel, tvrdí Burrows

Burrowsovi, ktorý patrí ku kľúčovým hráčom Canucks, teraz hrozí dištanc. Existuje precedens - keď v januári 2009 pohryzol ottawský Jarkko Ruutu Andrewa Petersa z Buffala, dostal fínsky "zlý muž" od disciplinárky dvojzápasový trest.

Hoci zábery kamier zreteľne usvedčujú Burrowsa z "kanibalského" útoku, ten akýkoľvek úmysel popiera. "(Bergeron) mi rukou zašermoval pred tvárou a pritom mi vopchal prst do úst. Nemyslím si, že by som ho pohrýzol," bránil sa.

"Trochu sme sa tam sácali, mali sme menšiu výmenu názorov. Dostal som dve plus dve minúty, ktoré chalani v oslabení našťastie ubránili." Keď mu kanadskí novinári pripomenuli trest, aký dostal Ruutu za podobný incident, Burrows odmietol reagovať.

"Ďalšia otázka," odvetil. Tréner Bostonu Claude Julien sa chcel zdržať komentára, keďže ešte nevidel videozáznam zo situácie, no dodal, že "ak Burrows niečo také urobil, ide o bezcharakterný čin."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V prvom súboji o Stanley Cup sa aj hrýzlo