V Pattayi Bammerovej premiérový titul na okruhu WTA

SITA|11. feb 2007 o 14:53

PATTAYA 11. februára (SITA) - Držiteľkou titulu vo dvojhre na tenisovom turnaji WTA Tour Pattaya Women´s Open presented by TAT (Tier IV, dotácia 170 000 USD, tvrdý povrch) v thajskej Pattayi sa stala ...

PATTAYA 11. februára (SITA) - Držiteľkou titulu vo dvojhre na tenisovom turnaji WTA Tour Pattaya Women´s Open presented by TAT (Tier IV, dotácia 170 000 USD, tvrdý povrch) v thajskej Pattayi sa stala nenasadená Rakúšanka Sybille Bammerová. Premožiteľka Slovenky Martiny Suchej zo štvrťfinále si v nedeľňajšom finále poradila so šestkou žrebu Argentínčankou Giselou Dulkovou 7:5, 3:6, 7:5, hoci v rozhodujúcom sete prehrávala 3:5 a čelila trom mečbalom a už v sobotu mala problémy s chrbtom. V nervóznom úvodnom dejstve sa udialo až sedem strát podania. „Mala som dnes naozaj obrovské šťastie. V koncovke som sa snažila nepoľaviť v bojovnosti a dostať do mojej hry viac dôrazu. To čakanie trvalo naozaj dlho a prežívam jeden z najšťastnejších dní môjho života,“ skonštatovala víťazka. Dvadsaťšesťročná rodáčka z Linzu, aktuálne 61. v počítačovom poradí, získala hneď pri svojej premiére v rozhodujúcom súboji po 11 rokoch účinkovania na okruhu titul a revanšovala sa 22-ročnej súperke, ktorá takisto bojovala o prvú trofej, za nedávne Tokio. Na podujatí Toray Pan Pacific Open totiž práve Dulková (52. vo svetovom renkingu) dostala od organizátorov prednosť pred Bammerovou pri udeľovaní poslednej voľnej karty. „Som, samozrejme, veľmi sklamaná. Už som sa vlastne cítila ako víťazka. Myslím si, že som si titul zaslúžila nemenej ako súperka,“ povedala Dulková, ktorá je priateľkou čilského tenistu Fernanda Gonzáleza. Kuriózne môže ísť aj akúsi predbežnú športovú pomstu, ak by Rakúšania v Linzi prehrali s Argentínčanmi v 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára (pred nedeľou bol stav 1:2). Bammerová sa stala ôsmou Rakúšankou s trofejou z WTA Tour a ide celkovo o jubilejný 20. úspech tejto krajiny. Bammerová teraz so šekom na 25 650 USD vo vrecku cestuje na turnaj do belgických Antverp, kde bude v 1. kole zrejme až v stredu čeliť domácej držiteľke voľnej karty Caroline Maesovej, Ľavou rukou hrajúcej víťazke deviatich turnajov na úrovni ITF sa v Pattayi darilo aj pri jej lokálnom vlaňajšom debute. Dostala sa vtedy do semifinále, čo pred týmto týždňom bol vrchol jej kariéry ex aequo s prienikom medzi posledné štyri v januári v Hobarte.

Vo finále štvorhry si dvojky „pavúka“ Austrálčanka Nicole Prattová a Talianka Mara Santangelová poradili s prvými nasadenými Taiwančankami Jung-jan Čan, Čia-jung Čuan, finalistkami na januárovom grandslamovom podujatí Australian Open.


Dvojhra - finále:

Sybille Bammerová (Rak.) - Gisela Dulková (6-Arg.) 7:5, 3:6, 7:5


Štvorhra - finále:

Nicole Prattová, Mara Santangelová (2-Austr./Tal.) - Jung-jan Čan, Čia-jung Čuang (1-Taiwan) 6:4, 7:6


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V Pattayi Bammerovej premiérový titul na okruhu WTA