V Nemecku so šancou na titul stále päť mužstiev

SITA|14. máj 2009 o 14:53

Zostávajúce dve kolá najvyššej nemeckej futbalovej súťaže - Bundesligy 2008/09 sľubujú nesmierne dramatický boj o majstrovský titul.

BERLÍN. V hre o ligový primát je totiž stále až kvinteto mužstiev.

Najlepšiu východiskovú pozíciu má dvojica Wolfsburg - Bayern Mníchov, ktorá je zo ziskom 63 bodov bok po boku na čele tabuľky. O jediný bod menej má berlínska Hertha a dva body na vedúce duo stráca VfB Stuttgart. Už len teoretickú šancu na titul má Hamburger SV, ktorý má dve kolá pred koncom súťaže o päť bodov menej ako Wolfsburg s Bayernom, má však relatívne najľahší žreb.

V tohtotýždňových dueloch 32. kola ani jeden z favoritov nezaváhal, všetci zabodovali naplno. V utorok si Wolfsburg hladko poradil na domácom trávniku s Borussiou Dortmund 3:0, slovenský obranca "vlkov" Peter Pekarík nastúpil na ihrisko v 80. min. Rovnaký výsledok sa zrodil aj v dueli medzi Bayernom Mníchov a Bayerom Leverkusen, o presné zásahy Bavorov sa postarali postupne Toni, Ribéry a Podolski. Hertha Berlín sa predstavila v Kolíne a odniesla si plný trojbodový zásah za víťazstvo 2:1.

V stredu potom dokázali na hodenú rukavicu zo strany trojice Wolfsburg, Bayern a Hertha zareagovať futbalisti Stuttgartu aj Hamburgu. V šlágri 32. kola si zverenci trénera Markusa Babbela poradili so Schalke 04 Gelsenkirchen na jeho pôde 2:1, góly víťazného mužstva zaznamenali Cacau a Marica. Neúspešný semifinalista Pohára UEFA 2008/09 Hamburg zdolal pred vlastnými fanúšikmi VfL Bochum bez Slováka Stanislava Šestáka zotavujúceho sa po operácii slabín 3:1 zásluhou dvoch gólov Oliča a jedného z kopačky Josého Paola Guerrera.

V sobotňajších zápasoch 33. kola sa Wolfsburg predstaví v Hannoveri a Bayern na pôde nováčika z Hoffenheimu. Hertha hostí Schalke, Hamburg privíta Kolín a do Stuttgartu cestuje Cottbus. Šlágrom záverečného 34. kola, ktoré je na programe v sobotu 23. mája, bude stretnutie v Allianz Arene medzi Bayernom Mníchov a VfB Stuttgart. Wolfsburg sa pokúsi zabojovať o premiérový majstrovský titul v histórii klubu pred domácim fanúšikmi proti Werderu Brémy. Hertha sa predstaví v Karlsruhe a Hamburg zakončí sezónu na trávniku Eintrachtu Frankfurt.

Aktuálna situácia na čele tabuľky nemeckej I. bundesligy 2008/09 (všetky tímy majú odohratých 32 zápasov):

1. VfL Wolfsburg 63 bodov, 2. Bayern Mníchov 63, 3. Hertha Berlín 62, 4. VfB Stuttgart 61, 5. Hamburger SV 58.

Program zápasov mužstiev bojujúcich o majstrovský titul v I. nemeckej bundeslige v zostávajúcich dvoch kolách sezóny 2008/09:

33. kolo - sobota 16. mája:

Hertha Berlín - Schalke 04 Gelsenkirchen

Hannover 96 - VfL Wolfsburg

Hoffenheim - Bayern Mníchov

Hamburger SV - 1. FC Kolín

VfB Stuttgart - Energie Cottbus

34. kolo - sobota 23. mája:

VfL Wolfsburg - Werder Brémy

Karlsruhe - Hertha Berlín

Bayern Mníchov - VfB Stuttgart

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»V Nemecku so šancou na titul stále päť mužstiev