V mixštafete zlato pre Švédsko, Slováci na 15. mieste

SITA|8. feb 2007 o 15:58

ANTERSELVA 8. februára (SITA) - Titul majstrov sveta v miešaných štafetách na 2x6 + 2x7,5 km na 41. svetovom šampionáte v biatlone v talianskej Anterselve si prekvapujúco ...


ANTERSELVA 8. februára (SITA) - Titul majstrov sveta v miešaných štafetách na 2x6 + 2x7,5 km na 41. svetovom šampionáte v biatlone v talianskej Anterselve si prekvapujúco vybojovalo kvarteto Švédska v zostave Helena Jonssonová, Anna Carin Olofssonová, Björn Ferry a Carl Johan Bergman. Trať zvládli bez trestného okruhu, na ôsmich streleckých položkách však potrebovali 13 rezervných nábojov. Iba striebro si vybojovali favorizovaní Francúzi Florence Baverelová-Robertová, Sandrine Baillyová, Vincent Defrasne a Raphael Poiree, a to napriek tomu, že spomedzi všetkých 21 štartujúcich družstiev mali najlepšiu streľbu - bez trestného okruhu a iba 2 rezervné náboje. Za víťaznými Švédmi zaostali o 27,6 s. Bronz patrí Nórom, ktorí nastúpili bez Oleho Einara Björndalena v zložení Tora Bergerová, Jori Mörkveová, Emil Hegle Svendsen, Frode Andresen.

Slovenskú štafetu rozbiehala Martina Halinárová. Prvú streľbu v ľahu zvládla bezchybne a držala sa vo vedúcej skupinke. Na druhej už musela trikrát dobíjať a klesla na desiatu pozíciu, na ktorej aj odovzdávala Soni Mihokovej. Tá však potrebovala na oboch streleckých položkách po tri rezervné náboje a zdržanie na strelnici ju stálo prepad na 15. pozíciu. Marek Matiaško na treťom úseku po streľbe v stoji musel absolvovať aj trestný okruh, ale postavenie slovenskej štafety udržal. Finišman Miroslav Matiaško už postavenie slovenského družstva nevylepšil. "Nezvládli sme preteky predovšetkým strelecky. Martina Halinárová perfektne zvládla prvú streľbu, ale to bolo z našej strany všetko, s čím môžem vysloviť spokojnosť. Už od jej streľby v stoji to išlo s našou štafetou dolu kopcom, Marek Matiaško dokonca musel ísť na trestný okruh. Takto sme na dobré umiestnenie nemohli ani pomýšľať. Len na strelnici sme stratili podľa našich výpočtov asi tri a pol minúty. Myslím, že náš cieľ byť do desiateho miesta, bol reálny, ale nie s takouto streľbou," zhodnotil výkon slovenskej štafety vedúci výpravy Milan Gašperčík.


Výsledky:

1. Švédsko (Helena Jonssonová, Anna Carin Olofssonová, Björn Ferry, Carl Johan Bergman) 1:13:32,4 h, (0 trestných okruhov + 13 dobíjaní), 2. Francúzsko (Florence Baverelová-Robertová, Sandrine Baillyová, Vincent Defrasne, Raphael Poiree) +27,6 s (0+2), 3. Nórsko (Tora Bergerová, Jori Mörkveová, Emil Hegle Svendsen, Frode Andresen) +36,4 (0+11), 4. Slovinsko (Teja Gregorinová, Tadeja Brankovičová, Klemen Bauer, Janez Marič) +1:11,1 (2+11), 5. Nemecko (Kathrin Hitzerová, Simone Denkingerová, Andreas Birnbacher, Alexander Wolf) +1:24,2 (3+12), 6. Taliansko (Michela Ponzová, Katja Hallerová, Wilfried Pallhuber, Rene Laurent Vuillermoz) +1:25,3 (0+11), 7. Čína +1:39,3 (1+8), 8. Česko +1:48,5 (0+10), 9. Rusko +2:18,0 (0+11), 10. Ukrajina +2:27,8 (0+10),... 15. Slovensko (Martina Halinárová, Soňa Mihoková, Marek Matiaško, Miroslav Matiaško) +6:18,6 (1+17)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»V mixštafete zlato pre Švédsko, Slováci na 15. mieste