V hokejovej Lige majstrov nemusí mať Slovensko zastúpenie

Hokejová Liga majstrov bez našich?
Hokejová Liga majstrov bez našich? (Autor: ilustračné - TASR)
SITA|30. sep 2013 o 10:15

Podľa detailov pripravovanej súťaže, ktoré priniesol švédsky denník, nemusí mať Slovensko v hokejovej Lige majstrov žiadneho zástupcu.

ŠTOKHOLM. Podrobnosti o pripravovanej celoeurópskej pohárovej hokejovej súťaži zatiaľ nie sú známe, švédsky denník Aftonbladet zverejnil jej prvé náčrty. Predstavitelia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) pripravujú obdobu futbalovej Ligy majstrov.

V novej súťaži by mali hrať účastníci najvyšších európskych líg, zastúpenie však nebudú mať všetky krajiny. Nová liga má pracovný názov Európska klubová súťaž (ECC) a začať by sa mala v sezóne 2014/2015.

Podľa Aftonbladetu bude medzi zakladajúcimi tímami súťaže 26 klubov, ktoré dostanú A-licenciu. Budú medzi nich patriť švédske kluby Färjestad, Frölunda, Linköping, HV 71, Lulea a Djurgaarden, potom šesť mužstiev z Fínska, štyri z Nemecka, Švajčiarska a Česka a dva z Rakúska.

Mená všetkých klubov zatiaľ nie sú známe, švédsky Djurgaarden najskôr musí postúpiť medzi miestnu elitu. Tieto zakladajúce kluby budú vlastniť 65 % akcií v novej súťaži, ďalších 25 % má patriť ligovým súťažiam zo Švédska, Fínska, Nemecka, Česka, Švajčiarska a Rakúska, ktoré môžu nominovať do ECC aj ďalších účastníkov.

Zvyšných desať percent akcií bude mať vo vlastníctve IIHF. Okrem zakladajúcich tímov budú v ECC hrať na základe voľných kariet aj tímy z ďalších európskych krajín. O slovenských mužstvách správa Aftonbladetu nehovorí, podľa niekdajšieho návrhu by do súťaže mali vstúpiť majster SR a víťaz základnej časti Tipsport extraligy.

ECC by sa mala začať 15. augusta, hrať by sa malo v desiatich štvorčlenných skupinách. Šestnásť tímov postúpi do vyraďovacej fázy, finále je plánované na februárové termíny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»V hokejovej Lige majstrov nemusí mať Slovensko zastúpenie