Utorňajší súper Slovenska Dánsko s remízou v Nórsku

SITA|27. mar 2011 o 13:13

Futbaloví reprezentanti Dánska, ktorí v utorok 29. marca preveria Slovákov v prípravnom zápase v Trnave, si odviezli zo sobotňajšieho "severského" derby v Osle v H-skupine kvalifikácie ME 2012 solídnu remízu 1:1 proti domácim Nórom, ale výsledok ich môže

OSLO. mrzieť.

verenci Mortena Olsena totiž siahali po všetkých troch bodoch. Hostia od 27. min viedli zásluhou pohotového voleja Dennisa Rommedahla z 25 m do pravého horného kúta po nedôsledne odvrátenom rohovom kope.

Až v 81. min vyrovnal po šikovnej narážačke so striedajúcim Danielom Braatenom Erik Huseklepp, ktorého neodstavil Michael Silberbauer.

Za stavu 1:0 pre Dánsko pritom mali výborné šance viackrát práve Rommedahl a najmä v 63. min Michael Krohn-Dehli po prihrávke Christiana Eriksena, ktorý sám mohol skórovať už v 13. min. Zo známych mien chýbali na domácej strane útočník John Carew a u hostí obranca Simon Kjaer.

Ide o tradičných rivalov, sily si zmerali už 83. raz. Aktuálna bilancia je 20-12-51 z pohľadu Nórov, ktorí sa v kvalifikácii ME 2004 museli doma proti Dánom uspokojiť s remízou 2:2 a vonku prehrali 0:1. Oveľa viac sa im dosiaľ darilo v kvalifikácii na budúcoročný kontinentálny šampionát do Poľska a na Ukrajinu: triumfovali vo všetkých troch predchádzajúcich stretnutiach. Dáni už majú na konte prehru 1:3 v Portugalsku.

"Vieme hrať oveľa efektívnejší futbal. Potrebujeme lepšie riešiť situácie v predfinálnej fáze," skonštatoval Morten Olsen pre Ritzau. "Vyrovnávajúci gól má pre nás cenu zlata. Pri konečnom účtovaní sa môže ukázať ako kľúčový," povedal kouč Nórov Egil Olsen.

H-skupina (Oslo):

Nórsko - Dánsko 1:1 (0:1)

Góly: 81. Huseklepp - 27. Rommedahl, rozhodoval: Rocchi (Tal.)

Zostava Dánska: T. Sörensen - L. Jacobsen, M. Jörgensen, Agger, Silberbauer - Kvist, Ch. Poulsen (69. J. Poulsen) - Rommedahl (90. Wass), Ch. Eriksen, Krohn-Dehli (83. Enevoldsen) - Bendtner

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Utorňajší súper Slovenska Dánsko s remízou v Nórsku