US Open odštartuje podľa plánu

(Autor: AP)
TASR|28. aug 2011 o 20:36

Americká tenisová asociácia v nedeľu oznámila, že záverečný grandslamový turnaj roka v pondelok odštartuje podľa plánu.

NEW YORK. Záverečný grandslamový turnaj tenisovej sezóny US Open sa aj napriek hurikánu Irene, ktorý počas víkendu ohrozoval východné pobrežie USA, uskutoční podľa plánov.

Informovala o tom organizujúca Americká tenisová asociácia (USTA), ktorá počíta so začiatkom hlavných súťaží dvojhry v súlade s plánom, teda v pondelok 29. augusta o 11.00 h miestneho času (17.00 h SELČ).

Na margo nepriazne počasia a s ňou súvisiace ohrozenie turnaja sa prostredníctvom sociálnej siete Twitter vyjadrilo aj niekoľko hráčov a trénerov. "Hurikán prišiel a odišiel. Pripravujeme sa na pravdepodobný začiatok turnaja v pondelok o 11.00 h miestneho času," uviedol slávny kouč Darren Cahill prostredníctvom svojho konta na Twitteri.

"Irene je preč. Nič som nevidela a ani nepočula," akoby trochu sklamane podotkla Svetlana Kuznecovová. "Neprší a búrka utíchla. Idem si zabehať do Central Parku, ale rada by som si aj zahrala tenis," povzdychla si Vania Kingová. "Vyzerá to tak, že zajtra všetko pôjde podľa plánu. Azda to vyjde," uviedla Sabine Lisická.

"Nemohli by sme sa už vrátiť k normálu? Veď ani neprší. Starosta Bloomberg, otvorte obchody. Ak sa nedá trénovať, chcem aspoň nakupovať," s úsmevom vyzvala Rennae Stubbsová. "Médiá v USA sú stupídne. Všetok ten rozruch pre nič. Nabudúce, keď to naozaj bude zlé, nik to nezoberie vážne," skonštatovala Alla Kudriavcevová.

"Vďaka, Irene, že si bola taká mierna. Teraz, prosím, vráťte New York do bežnej prevádzky," apelovala Sania Mirzová. "Búrka pominula. Nastal čas na US Open," vyjadrila sa Jelena Jankovičová.

"Všetko je v poriadku, hoci v nedeľu si asi nepotrénujem. Som však pripravený v pondelok od 11.00 h na boj," zastrájal sa Kei Nišikori. "A môžeme sa koncentrovať na turnaj," zmenila hlavnú tému Yanina Wickmayerová. "Kúpila som si plavky bezdôvodne," žartovala Sorana Cirsteová.

Informovala agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open odštartuje podľa plánu