United sa trápia. Chlapci sa nemajú za čo hanbiť, vraví van Gaal

Brankár Manchestru United dostáva gól po rohovom kope Juniora Stanislasa.
Brankár Manchestru United dostáva gól po rohovom kope Juniora Stanislasa. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. dec 2015 o 12:09

Počas týždňa skončili svoje pôsobenie v Lige majstrov už v základnej skupine. Teraz v domácej najvyššej súťaži prehrali futbalisti Manchestru United na ihrisku nováčika z Bournemouthu.

BOURNEMOUTH. Štyri dni po vypadnutí z Ligy majstrov prišla ďalšia rana. Futbalisti Manchestru United prehrali v Bournemouthe 1:2 a v tabuľke najvyššej anglickej súťaže klesli na štvrté miesto.

Tréner Louis Van Gaal priznal, že uplynulý týždeň bol pre jeho tím najťažší v tejto sezóne. Svojmu mužstvu napriek všetkému vyjadril podporu.

"Počas mojej trénerskej kariéry sa mi nestávalo často, že som so svojimi tímami ťahal šnúru prehier," priznal holandský kouč pre britské médiá.

"Mal som pocit, že by sme na pôde nováčika mohli vyhrať, ale druhý inkasovaný gól pochoval naše nádeje. Nedokázali sme zareagovať a odchádzame s prázdnymi rukami. Chýbal nám aj kúsok šťastia," zamyslel sa.

"Proti Bournemouthu sa hrá ťažko. Je to tím, ktorý drží spolu a vždy sa usiluje o pressing," dodal van Gaal.

Van Gaala potešili výkony mladíkov v obrane. "Najmä osemnásťročný Cameron Borthwick-Jackson podal veľmi dobrý výkon. Počínal si ako skúsený harcovník."

"Nemyslím si, že pod našu prehru sa podpísali zranenia. Ukázali sme charakter a odhodlanie. Chlapcom som po zápase v šatni povedal, že sa nemajú za čo hanbiť," hovoril van Gaal.

"Chápem, že od takého veľkého klubu, akým je Manchester United, sa očakávajú výsledky a tlak na moju osobu sa bude stupňovať. Je to o tom, či vedenie klubu trénerovi dôveruje alebo nie. To je najdôležitejšie."

vangaal_res.jpg

Louis van Gaal má o čom premýšľať. FOTO - SITA/AP.

O triumfe Bournemouthu rozhodol nórsky reprezentačný útočník Josh King, ktorý počas päťročného pôsobenia na Old Trafford neodohral za prvý tím United ani jediný zápas.

"Tento gól má pre mňa obrovský význam. Dlho som sa snažil presadiť sa v jednom z najslávnejších klubov v Európe, no nepodarilo sa mi to. Teraz som mu strelil rozhodujúci gól. Je to ako sen," vravel.

"Pre zranenia nám chýbali Tommy Elphick i Callum Wilson, napriek tomu sme dokázali vyhrať. Spravili sme ďalší dôležitý krok k tomu, aby sme sa udržali medzi elitou," uzavrel Nór.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»United sa trápia. Chlapci sa nemajú za čo hanbiť, vraví van Gaal