UEFA zverejnila podmienky kandidatúry na EURO 2020

(Autor: ilustračné - tasr/ap)
TASR|28. mar 2013 o 18:37

Kandidovať môžu všetky mestá, ktoré plánujú začať s budovaním svojich štadiónov najneskôr v roku 2016.

SOFIA. Výkonný výbor Európskej futbalovej únie (UEFA) stanovil podmienky, za akých sa môžu krajiny uchádzať o usporiadanie majstrovstiev Európy 2020. Šampionát sa prvýkrát v histórii uskutoční v 13 rôznych mestách naprieč celým starým kontinentom.

Ako vo štvrtok odsúhlasili na svojom zasadnutí členovia exekutívy UEFA, zápasy EURO 2020 sa rozdelia do trinástich balíčkov - po dvanásť s tromi stretnutiami v základných skupinách a jedným vo vyraďovacej fáze plus jeden balík s finálovým a obidvoma semifinálovými súbojmi.

Trinásť balíčkov sa rozdelí medzi 13 štadiónov, pričom každá národná asociácia môže navrhnúť len jedno hostiteľské mesto. Každá krajina sa môže uchádzať o oba typy balíčkov, pričom môže navrhnúť buď dve mestá - každé na iný typ balíčka - alebo iba jedno, ktoré sa bude uchádzať o pridelenie jedného z dvoch balíčkov.

Kandidovať môžu všetky mestá, ktoré plánujú začať s budovaním svojich štadiónov najneskôr v roku 2016. Ako informovala agentúra Reuters, uzávierku prihlášok stanovila exekutíva UEFA na apríl 2014.

Mená usporiadateľských miest zverejní strešný orgán európskeho futbalu v septembri toho istého roku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»UEFA zverejnila podmienky kandidatúry na EURO 2020