Turnaj WTA v Tokiu vyhrala Ivanovičová, v Soule Plíšková

V Tokiu bola najlepšia Ana Ivanovičová.
V Tokiu bola najlepšia Ana Ivanovičová. (Autor: SITA)
SITA|21. sep 2014 o 09:05

Ana Ivanovičová získala šek na 196 670 dolárov a 470 bodov do rebríčka za výhru na turnaji WTA v Tokiu.

TOKIO. Srbská tenistka Ana Ivanovičová získala titul vo dvojhre na turnaji WTA Premier Toray Pan Pacific Open v japonskom Tokiu.

Turnaj s dotáciou 1 000 000 USD, hraný na tvrdom povrchu Deco Turf vyhrala ako tretia nasadená. Dvadsaťšesťročná rodáčka z Belehradu zvíťazila v nedeľňajšom finále nad dvojkou podujatia Caroline Wozniackou.

Hrala dobre na sieti

Zápas vyhrala za 99 minút 6:2, 7:6 (2). Balkánska tenistka získala už štvrtý primát tento rok, predtým zvíťazila aj na turnajoch v Aucklande, Monterrey a Birminghame.

V súboji dvoch bývalých svetových jednotiek Ivanovičová v prvom sete trikrát prelomila podanie súperky a druhý set získala v tajbrejku.

"Kľúčové bolo, aby som často chodila na sieť a bola úspešná v tejto taktike. Wozniacka je vynikajúca v ofenzíve a vráti vám skoro všetky loptičky. Ja som to v útoku zvládla, preto som zvíťazila," vyhlásila Srbka.

Počas turnaja v Tokiu neprehrala ani jediný set. Za výhru dostane šek na 196 670 dolárov a do rebríčka jej pribudne 470 bodov.

Plíšková vyhrala v Soule

Česká tenistka Karolína Plíšková vyhrala turnaj WTA International Kia Korea Open v juhokórejskom Soule.

Turnaj sa hral s dotáciou 500 000 USD, na tvrdom povrchu. Dvojka podujatia zvíťazila v nedeľňajšom finále singlovej súťaže nad piatou nasadenou Američankou Varvarou Lepčenkovou za 131 minút 6:3, 6:7 (5), 6:2.

Dvadsaťdvaročná Češka si pripísala druhý titul na hlavnom profesionálnom okruhu. Premiérovo vyhrala vlani v malajzijskom Kuala Lumpure.

Za celkový úspech v Kórejskej republike dostane šek na 111 389 dolárov a do príslušného renkingu jej pribudne 280 bodov.

Vo štvorhre turnaja v Soule triumfovala španielsko-rumunská dvojica Lara Arruabarrenová-Vecinová, Irina-Camelia Begová, ktorá v nedeľňajšom finále zdolala rovnako nenasadené nemecko-francúzske duo Mona Barthelová, Mandy Minellová za 68 minút dvakrát 6:3.

WTA Tokio dvojhra - finále

Ana Ivanovičová (Srb.-3) - Caroline Wozniacka (Dán.-2) 6:2, 7:6 (2) za 99 minút

WTA Korea Open v Soule dvojhra - finále

Karolína Plíšková (ČR-2) - Varvara Lepčenková (USA-5) 6:3, 6:7 (5), 6:2 za 131 minút

WTA Korea Open v Soule štvorhra - finále

Lara Arruabarrenová-Vecinová, Irina-Camelia Begová (Šp./Rum.) - Mona Barthelová, Mandy Minellová (Nem./Fr.) 6:3, 6:3 za 68 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Turnaj WTA v Tokiu vyhrala Ivanovičová, v Soule Plíšková