Turnaj 3b plážová hádzaná bude mať medzinárodnú účasť

V Prešove sa bude počas víkendu hrať už 17. ročník turnaja v plážovej hádzanej.
V Prešove sa bude počas víkendu hrať už 17. ročník turnaja v plážovej hádzanej. (Autor: SITA/Viktor Zamborský)
Sportnet|6. júl 2011 o 11:01

Tradičným športovým koloritom začiatku júla je v Prešove turnaj v plážovej hádzanej. Najstaršie slovenské podujatie v tomto divácky príťažlivom športe sa bude počas víkendu hrať pri Toryse už 17. krát.

PREŠOV. Tradičným športovým koloritom začiatku júla je v Prešove turnaj v plážovej hádzanej. Najstaršie slovenské podujatie v tomto divácky príťažlivom športe sa bude počas nastávajúceho víkendu hrať pri Toryse už 17. krát.

Organizátori turnaja 3b plážová hádzaná rátajú v sobotu a v nedeľu s účasťou približne desiatich družstiev. Medzinárodný rozmer zabezpečí poľský tím SMS Legnica, ktorý má podľa šéfa organizačného výboru Vincenta Lafka skúsenosti s plážovou hádzanou a mal by byť skutočným spestrením pre divákov.

Okrem nich sa môžu na ihrisku letného kúpaliska na Sídlisku III tešiť aj na tradičných účastníkov z Košíc, odkiaľ by mali prísť dve družstvá, Bardejova a domáceho Prešova. Hádzanári slovenského majstra majú plážovú hádzanú v programe prípravy, šancu by mali dostať aj kluboví mládežníci.

Ráta sa aj s tradičnými tímami, poskladanými z hráčov rôznych klubov, pochádzajúcich najmä z Prešova a niekoľkonásobným víťazom turnaja, družstvom Fakulty športu Prešovskej univerzity.

„Chceli by sme v sobotňajšom programe dať exhibične šancu aj najmenším adeptom hádzanej, v nedeľu zasa ženám,“ sľúbil V. Lafko.

Pre najlepšie družstvá sú pripravené aj finančné odmeny, divákom zasa bude určená tradičná tombola.

Program turnaja sa začne na ihrisku kúpaliska v sobotu o 8.30 hodine zápasmi v skupinách, ktoré sa budú hrať celý deň. V nedeľu sú od deviatej na programe záverečné zápasy o umiestnenie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Turnaj 3b plážová hádzaná bude mať medzinárodnú účasť